Skip to main content

Με ευέλικτες μορφές εργασίας 6 στις 10 προσλήψεις τον Σεπτέμβριο

Η αποκλιμάκωση της ανεργίας περνά μέσα από τη μείωση των μισθών και την αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης με θέσεις μερικής απασχόλησης.

Με ευέλικτες μορφές εργασίας οι 6 στις 10 προσλήψεις που έγιναν στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο, όπως δείχνουν τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα ποσοστά της υποαπασχόλησης κατά τη διάρκεια της κρίσης έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, ένας αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων κινείται γύρω και κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ όπως φαίνεται η αποκλιμάκωση της ανεργίας περνά μέσα από τη μείωση των μισθών και την αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης με θέσεις υπαμειβόμενες μερικής απασχόλησης.

Αντίθετα στην Ευρώπη, τα στοιχεία της Κομισιόν δείχνουν επικράτηση των συμβάσεων αορίστου χρόνου, αύξηση του εισοδήματος από εργασία και σημαντική βελτίωση των οικονομικών των νοικοκυριών στη ΕΕ.

Η αποκλιμάκωση της ανεργίας γίνεται με τον κατ’ εξοχήν λάθος τρόπο. Πάνε να δημιουργήσουν μια γενιά εργαζομένων των 360 ευρώ, είπε στο ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην υιοθετεί ό,τι του λένε για αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Διοικητή του ΕΦΚΑ, Θανάση Μπακαλέξη στο ΣΚΑΪ, ότι την ερχόμενη Τρίτη 10 του μηνός θα καταβληθούν περίπου 5 χιλιάδες νέες συντάξεις, ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για εγκληματική ολιγωρία από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας στην απονομή των συντάξεων.