Skip to main content

Καθαρίζονται τα συνθήματα στη Νέα Παραλία-Με φώτα και πάλι σε ένα μήνα

Υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης καθαρίζουν από το πρωί τα συνθήματα από τα γλυπτά. Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τους καμένους λαμπτήρες

Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης καθαρίζουν, από το πρωί, τα συνθήματα που έγραψαν βάνδαλοι σε τοίχους και εκθέματα στον Κήπο των Γλυπτών, στη Νέα Παραλία.

Πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό βανδαλισμών που σημειώθηκε στη Νέα Παραλία από άγνωστα και παραβατικά άτομα.

Οι δράστες έγραψαν υβριστικά και οπαδικά συνθήματα με κόκκινο και μαύρο σπρέι στις περιφράξεις καθώς και σε ένα γλυπτό. Το περιστατικό γνωστοποίησε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόδρομος Νικηφορίδης, ένας από τους αρχιτέκτονες της Νέας Παραλίας (δείτε εδώ).

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στον Κήπος των Γλυπτών έχουν καταγραφεί βανδαλισμοί. Το 2015 άγνωστοι είχαν προκαλέσει φθορές στο έργο «Τρεις κύκλοι» του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Για απόλυτη παραβατικότητα, σε μεγάλη κλίμακα, σε πολλές περιοχές της πόλης και κυρίως στο παραλιακό μέτωπο έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, καλώντας σε συστράτευση, προκειμένου «να καταπολεμηθούν αυτά τα φαινόμενα χουλιγκανισμού».



«Είναι απάνθρωπες αυτές οι πράξεις, έρχονται βανδαλίζουν τα γλυπτά, με συνθήματα ΠΑΟΚ και Άρης, αυτοί δεν είναι φίλαθλοι. Εμείς κάνουμε τις επιδιορθώσεις με δυνατά υλικά», τόνισε ο κ. Παππάς.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο συνεχόμενα είναι τα περιστατικά βανδαλισμού στη Νέα Παραλία. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, εκτός από τα συνθήματα στον Κήπο των Γλυπτών, άγνωστοι έχουν βανδαλίσει δύο μεγάλους πίνακες στο άγαλμα του Καραμανλή, έχουν καταστραφεί όλα τα επίγεια φώτα, τα συντριβάνια, τα ποτιστικά στα δέντρα καθώς και πολλές σωληνώσεις.



Ξεκίνησε ο έλεγχος και η συντήρηση στα φώτα της Ν. Παραλίας

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Κατασκευών και της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικών έχουν ξεκινήσει ελέγχους σε όλα τα φωτιστικά στα πάρκα της Νέας Παραλίας, προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες και να αντικατασταθούν όσα έχουν καεί.

Η επιθεώρηση των φωτιστικών ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα από το πάρκο στο Μέγαρο Μουσικής και σταδιακά προχωρά προς τους υπόλοιπους κήπους.

Τα συνεργεία αντικαθιστούν επίσης και όσα από τα υψηλά φώτα είναι καμένα. Παράλληλα, εξετάζονται σε ποιους στύλους είναι καμένοι οι κόκκινοι λαμπτήρες, προκειμένου να αντικατασταθούν.  

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς εκτιμά ότι σε ένα μήνα περίπου θα φωτιστεί και πάλι το παραλιακό μέτωπο.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μπαράζ αντιδράσεων και διαμαρτυριών από πολίτες, καθώς στο παραλιακό μέτωπο επικρατούσε τις νυχτερινές ώρες το «απόλυτο σκοτάδι», αφού μεγάλος αριθμός λαμπτήρων ήταν καμένος.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταμέτρηση που είχαν πραγματοποιήσει οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» ξεπερνούν τις 1.000 οι καμένες λάμπες.

Διαβάστε: Βαθύ σκοτάδι στη Νέα Παραλία με 1.000 καμένες λάμπες

Φωτογραφίες: Facebook/Prodromos Nikiforidis