Skip to main content

Με φωτογραφική διάταξη η πληρωμή των συμβούλων του Βαρουφάκη

Με φωτογραφική διάταξη επιχειρείται από πλευράς κυβέρνησης να επιλυθεί το θέμα της αμοιβής των ξένων συμβούλων του τέως υπουργού Οικονομικών.

Με φωτογραφική διάταξη η οποία περιλαμβάνεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα capital controls επιχειρείται από πλευράς κυβέρνησης να επιλυθεί το θέμα της αμοιβής των ξένων συμβούλων του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και νυν συμβούλων του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρου Σαγιά.

Πρόκειται για δύο αμερικανοκορεάτες και έναν Iρανό οι οποίοι σήμερα παρέχουν τεχνικές συμβουλές σε θέματα σχετικά με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τη δανειακή σύμβαση με τον ESM.

Με την ΠΝΠ δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), να προχωρά στην ανάθεση απευθείας συμβάσεων έργου ορισμένου χρόνου σε διακεκριμένους εμπειρογνώμονες για την υποστήριξη της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Η ανάθεση θα γίνεται, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας μέχρι τριών μηνών, σε διακεκριμένους εμπειρογνώμονες (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) σε χρηματοπιστωτικά, νομικά και οικονομικά θέματα, για την υποστήριξη της διαπραγμάτευσης της ελληνικής Κυβερνήσεως με τον ESM, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Οι εν λόγω δαπάνες θα καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών, με σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών και τις συμβάσεις θα υπογράφουν από κοινού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Οικονομικών.