Skip to main content

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ασφαλτόστρωση στα Πεύκα

Εξασφαλίζουμε τη μέγιστη ασφάλεια στη μετακίνηση των πολιτών και την κίνηση των οχημάτων με τις υψηλότερες προδιαγραφές, είπε ο κ. Σαουλίδης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα οδοποιίας, πλακοστρώσεων πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμού και διανοίξεων οδών στη Δ.Ε. Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου εκτελείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα οδοποιίας, προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ, που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.

Μετά τις οδούς Αβέρωφ-Τοσίτσα και Μαβίλη, που αναμορφώθηκαν πλήρως με τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων, τον ηλεκτροφωτισμό και την ασφαλτόστρωση, χθες ήταν η σειρά της οδού ΔΕΛΑΣΑΛ και άλλων παρακείμενων σε αυτήν δρόμους να αλλάξουν τελείως όψη. Παρουσία του αντιδημάρχου Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Αλέκου Σιμητόπουλου, τα συνεργεία ολοκλήρωσαν την εκτεταμένη παρέμβαση στην οδό με την ασφαλτόστρωσή της με νέου τύπου αντιολισθητικό τάπητα.

«Με το ολοκληρωμένο αυτό πρόγραμμα, που υλοποιείται σταδιακά, εξασφαλίζουμε ταυτόχρονα τη μέγιστη ασφάλεια στη μετακίνηση των πολιτών και την κίνηση των οχημάτων με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφαλείας», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης, με τον αντιδήμαρχο Αλ.Σιμητόπουλο να επισημαίνει ότι «στην περιοχή συντελούνται θεαματικές αλλαγές και καθημερινά δεκάδες οδοί και πάροδοι αλλάξουν όψη βελτιώνοντας τους όρους της καθημερινότητας των πολιτών».

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η μεγάλη εργολαβία θα προχωρήσει σε δυναμικές παρεμβάσεις στις οδούς Αγίας Σοφίας, Αγίας Τριάδος (από λεωφόρο Γ. Παπανικολάου έως εκκλησάκι Πεντηκοστής), Ζάππα, Μαρασλή, Σουλίου, Ακαδημίας, Σωτήρος, Σόλωνος, Ιπποκράτους, Ομήρου, Πανδρόσου, Ζωγράφου, Ανοίξεως, Εσπερίδων, Πανσεληνίου, Νεφέλης, Ισαύρων, Φιλίππου, Ειρήνης, Ακροπόλεως, Προπυλαίων, Μ. Ασίας, Λεύκης, Περάματος, Αντιοχείας, Φαναρίου, Ολυμπίου Διός, Ερμού, Μ. Αλεξάνδρου, Βάρναλη, Ιπποδρομίου, Θάλειας, Ελευθερίας, Ξηροποτάμου, Ελλησπόντου, Τενέδου, πάροδος Σουρή.

Παράλληλα, θα γίνει διάνοιξη οκτώ οδών, κοντά στη Λεωφόρο Παπανικολάου. Στην οδό Αγίας Τριάδας θα διαμορφωθεί διαχωριστική νησίδα με πλάτος ένα μέτρο και δύο διαχωριζόμενες επιφάνειες κυκλοφορίας πλάτους τεσσάρων μέτρων η κάθε μία, ενώ κατά μήκος των πεζοδρομίων θα μπουν σιδερένια κιγκλιδώματα. Επιπρόσθετα, ένα νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού θα βελτιώσει την εικόνα της περιοχής με την εγκατάσταση νέου υπόγειου και εναέριου δικτύου φωτισμού με μεταλλικούς ιστούς και συντήρηση και βελτίωση του υπάρχοντος δικτύου.