Skip to main content

Με γρίφους απάντησε ο Χαρίτσης στους τευτλοπαραγωγούς

Ο υπουργός ζήτησε από τους τευτλοπαραγωγούς διορία μιας ημέρας «για να κλείσω συμφωνία με τον μεγάλο για τη ζάχαρη και τον όμιλο», όπως είπε.

Χωρίς καμία θετική και συγκεκριμένη απάντηση έληξε πριν λίγη ώρα η συνάντηση που είχε επταμελής επιτροπή τευτλοπαραγωγών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr ο υπουργός ζήτησε από τους τευτλοπαραγωγούς διορία μιας ημέρας, προκειμένου να κλείσει, όπως είπε, συμφωνία με τον επενδυτή, που θα αγοράσει τις ποσότητες ζάχαρης που έχει η βιομηχανία, ώστε να πληρωθούν οι παραγωγοί και να προχωρήσει στη συνέχεια στην εξαγορά του ομίλου της ΕΒΖ.

Για τους τευτλοπαραγωγούς οι παραπάνω αόριστες δηλώσεις δεν σημαίνουν το παραμικρό, όπως τόνισαν, απαιτούν τα χρήματα που τους οφείλονται από το 2017 και θεωρούν ότι η φετινή καλλιεργητική περίοδος έχει ουσιαστικά χαθεί. Αυτήν την ώρα έχουν μεταβεί στο ξενοδοχείο που διεξάγονται οι εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη.

Η επόμενη συνάντηση με τον κ. Χαρίτση πρόκειται να γίνει μεθαύριο, Τετάρτη σε ώρα που ακόμη δεν έχει οριστεί.