Skip to main content

Με καρδιά πρωταθλητή ο ΠΑΟΚ, 2-1 με ανατροπή στο Αγρίνιο (video)

Ο Τίτορμος προηγήθηκε με τον Μπαΐροβιτς όμως ο Δικέφαλος χρειάστηκε 3' και τα γκολ των Βιεϊρίνια-Μάτος για να δείξει γιατί φέτος θα πάρει την κούπα.

Την 22η νίκη του σε 25 αγώνες κατέκτησε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε 1-2 με ανατροπή ενάντια στον Παναιτωλικό, στο Αγρίνιο συνεχίζοντας ακάθεκτος μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο «Δικέφαλος» συνεχίζει μόνος στην 1η θέση της Super League έχοντας 67 βαθμούς ενώ αντίθετα ο «Τίτορμος» βρίσκεται στην 6η θέση έχοντας 33.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης υπήρξαν ελάχιστες φάσεις από τις δύο ομάδες και πιο χαρακτηριστική ήταν αυτή στο 11’ όταν από πλευράς Παναιτωλικού, ο Μάρκος Πάουλο έπιασε την κεφαλιά όμως ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση διώχνοντας τη μπάλα.

Σημειώνεται πως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σκοράρει στο 13’ με τον Μπίσεσβαρ όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ καθώς ο Σουριναμέζος μεσοεπιθετικός ήταν εκτεθειμένος μετά την κεφαλιά πάσα του Μάτος.

Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να σκοράρουν ξανά στο 50’ με τον Ακπόμ όμως και πάλι ακυρώθηκε το γκολ ως οφσάιντ καθώς ο Άγγλος στράικερ έσπρωξε με το ένα χέρι τον αμυντικό των γηπεδούχων.

Οι Αγρινιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν στο 54΄όταν ο Ντίαζ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Κρέσπο και ο Μπαΐροβιτς που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη για να πετύχει έτσι το 1-0.

Το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να ισοφαρίσει και βρήκε ξανά δίχτυα στο 61’ με τον Μάτος όμως για 3η φορά ακυρώθηκε ως οφσάιντ καθώς μετά από την εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια και την κεφαλιά πάσα του Κρέσπο, ο Βραζιλιάνος πλάγιος μπακ ήταν εκτεθειμένος.

Τελικά, οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 64΄όταν ο Βιεϊρίνια έπιασε ένα απίστευτο διαγώνιο σουτ από περίπου 35 μέτρα καρφώνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου για να κάνει το 1-1.

Μάλιστα πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στον «ασπρόμαυρο» πάγκο ήρθε η ανατροπή καθώς στο 67΄ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Μάτος πηδώντας ψηλότερα από όλους πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει έτσι το τελικό 1-2.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ αυτή τη φορά πανηγύρισαν κρατώντας στα χέρια τους μία φανέλα του Ζοζέ Μαουρίσιο που υπέστη ρήξη χιαστών την περασμένη εβδομάδα στο παιχνίδι εναντίον του Ατρομήτου.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος έφτασε σε δύο ακόμη περιπτώσεις κοντά στο να σκοράρει για 3η φορά όταν αρχικά στο 70’ και έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Βαρέλα δεν κατάφερε από κοντά να νικήσει τον Γιαννακόπουλο ενώ στο 71’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάτος έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Σβιντέρσκι με προβολή δεν μπόρεσε να στείλε τη μπάλα στην εστία.

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως ο Λέο Ζαμπά τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 87’ καθώς αισθάνθηκε σφίξιμο στον προσαγωγό και αποχώρησε από το χορτάρι με φορείο.

Δείτε εδώ την παρακάμερα του αγώνα