Skip to main content

Οι ΗΠΑ αποφασισμένες να στηρίξουν την ελληνική οικονομία

Ο Αμερικανός Πρέσβης επιμένει ότι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων θα αποτελέσει κλειδί για να υπάρξει η ανάπτυξη που θα βοηθήσει την Ελλάδα.

Τη με κάθε μέσο και τρόπο στήριξη της ελληνικής οικονομίας θα συνεχίσει να επιδιώκει η αμερικανική κυβέρνηση, μέσω της εδώ πρεσβείας της. Κυρίως, μέσω της προσέλκυσης κεφαλαίων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο πρέσβης Τζέφρι Πάιατ διατυμπανίζει αυτή την πρόθεση, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, επιμένοντας ότι στις ΗΠΑ «είμαστε προσηλωμένοι στο να στηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση, την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό καθώς μπαίνουν σε αυτή τη νέα φάση». Ο κ. Πάιατ επιμένει ότι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, θα αποτελέσει κλειδί για να υπάρξει η ανάπτυξη που θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τη ζημία που έχει υποστεί από την πολύ δύσκολη οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας.

Ηδη, στην πρεσβεία κάνουν focus στους επόμενους τομείς στους οποίους θα επικεντρωθούν σε αυτό το πλαίσιο. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει ο τομέας της ενέργειας καθώς οι αμερικανοί θεωρούν ότι είναι αυτός «με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης σε ό,τι αφορά τις ξένες επενδύσεις». Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί, στο ίδιο πλαίσιο, στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, με αφετηρία τη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα.

Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι ετοιμάζεται και μια ειδική πρωτοβουλία που θα αφορά πάντα στο κομμάτι της ενέργειας, χωρίς να έχει ακόμα ξεκαθαριστεί τι. Το πιθανότερο είναι πως θα αφορά σε ένα μεγάλο διεθνές συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο χειμώνα.