Skip to main content

Περασμένα μεγαλεία... Από Θεσσαλονίκη στο συνέδριο με λεωφορεία ρεφενέ

Το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής το οποίο ξεκινά αύριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα έχει περί τους τρεις χιλιάδες συνέδρους.

Γράφει ο Σαλονικιός

Οι παλιές καλές εποχές που οι σύνεδροι του άλλοτε πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ κατέβαιναν στην Αθήνα για το συνέδριο του κόμματος, αεροπορικώς και με όλα τα έξοδα πληρωμένα από το κόμμα, παρήλθε ανεπιστρεπτί.

Το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής το οποίο ξεκινά μεθαύριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα έχει περί τους τρεις χιλιάδες συνέδρους, με τους μισούς περίπου εξ αυτών να προέρχονται εκτός Λεκανοπεδίου.

Από τη Θεσσαλονίκη (Α’ και Β’) κατεβαίνουν στην Αθήνα περί τα διακόσια άτομα. Η κάθοδος θα γίνει με λεωφορεία τα οποία ξεκινούν Παρασκευή πρωί ώστε να είναι εγκαίρως στο ΣΕΦ το απόγευμα οπότε αναμένεται η εναρκτήρια ομιλία της Φώφης Γεννηματά.

Οι Θεσσαλονικείς σύνεδροι έχουν διαμοιραστεί σε διάφορα ξενοδοχεία, τα περισσότερα σε πολύ προσιτές τιμές, στην περιοχή του Πειραιά, ώστε να μην απαιτούνται και μετακινήσεις.

Περιττό να επισημάνω πως όλα τα έξοδα, μετακίνησης, διαμονής κ.λπ. τα πληρώνουν οι σύνεδροι από την τσέπη τους.

Πάντως, τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου αναμένεται να αναστενάξουν οι ταβέρνες σε Πειραιά αλλά και Αθήνα. Επίσης, προγραμματίζονται και διάφορες μαζώξεις –δεν θα πω φράξιες- αναλόγως της τάσης και του κόμματος στο οποίο πρόσκειται ο καθένας, απ’ αυτά τα οποία συνενώνονται προκειμένου να συγκροτηθεί το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως μαθαίνω, οι μαζώξεις θα γίνουν στα ξενοδοχεία όπου διαμένουν οι σύνεδροι. Δεν θα αφορούν σταυροδοσίες καθώς η νέα Κεντρική Επιτροπή δεν θα προκύψει από εκλογές, αλλά θα οριστεί, αναλογικά ανάμεσα σε κόμματα και τάσεις. Όμως, σε αυτές θα γίνει μια πρώτη απόπειρα συγκρότησης των εσωκομματικών τάσεων.