Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με το ΚΤΕΛ απευθείας για τα σύνορα οι χιλιάδες πρόσφυγες

Μετά τον κατάπλου του «Ελ. Βενιζέλος» στο λιμάνι, οι πρόσφυγες θα επιβιβάζονται σε λεωφορεία για να μεταφερθούν στη συνοριακή γραμμή Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

Δεν θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη οι περίπου 2.500 πρόσφυγες, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν στο λιμάνι της πόλης με το «Ελ. Βενιζέλος» γύρω στις 21.30 το βράδυ.

Μετά τον κατάπλου του πλοίου, θα επιβιβάζονται σε λεωφορεία και θα μεταφέρονται στον σταθμό του ΚΤΕΛ Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, από εκεί θα κατευθυνθούν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Κιλκίς προς τη συνοριακή γραμμή Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στην Ειδομένη.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr o πρόεδρος του ΚΤΕΛ Μακεδονία κ. Χρήστος Λιούπας, για τη μεταφορά τους θα χρησιμοποιηθούν περίπου 50 λεωφορεία του ΚΤΕΛ Κιλκίς. Όπως ανέφερε ο ίδιος, το κόστος των εισιτηρίων φθάνει τα 10 ευρώ ανά άτομο και θα καταβληθεί από τους ίδιους τους πρόσφυγες.

«Θα αναχωρούν κάθε τέταρτο λεωφορεία για την Ειδομένη ώστε οι πρόσφυγες, πληρώνοντας το εισιτήριο των 10 ευρώ, να φθάσουν μέχρι τα σύνορα», τόνισε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι καθημερινά εκτελούνται πλέον περίπου 15 έκτακτα δρομολόγια για την Ειδομένη που ξεκινούν από τις 6.30 το πρωί (σσ: χωριτικότητας 50 ατόμων).

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, o ΟΛΘ ετοιμάζεται για να διευκολύνει στη διακίνηση των προσφύγων που θα αποβιβαστούν σήμερα το βράδυ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και οι οποίοι, με λεωφορεία θα μεταφερθούν στα σύνορα. Ο ακριβής αριθμός των προσφύγων που θα φθάσουν στο λιμάνι δεν είναι ακόμη γνωστός στη διοίκηση του λιμανιού, γιατί ως αυτή τη στιγμή δεν είχε επιβεβαιωθεί ο αριθμός εκείνων που επιβιβάστηκαν από τη Λέρο.

Η διοίκηση του ΟΛΘ φροντίζει ώστε να συγκεντρωθούν χιλιάδες μπουκάλια με νερό και χυμοί φρούτων, προκειμένου να τους συνοδεύσουν, στο υπόλοιπο του ταξιδιού τους μέχρι τα σύνορα