Skip to main content

Με ονομαστική ψηφοφορία ψηφίζεται το ν/σ για τα ΑΕΙ

Κατόπιν αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας και μετά την ταραχώδη συζήτησή του στην ολομέλεια της Βουλής - Στις 10:00 η ψηφοφορία

Με ονομαστική ψηφοφορία θα τεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατόπιν αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας και μετά την ταραχώδη συζήτησή του στην ολομέλεια της Βουλής.

Το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ονομαστική ψηφοφορία αφορά στην ψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής, επί των άρθρων 3 (για τις ακαδημαϊκές ελευθερίες), 15 (για την ανάδειξη πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων) και 32, 34, 36 (για διαδικασία ίδρυσης, επιλογή φοιτητών και επιλογή διδασκόντων σε ΠΜΣ) και επί της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «τροποποίηση-συμπλήρωση διατάξεων του Κώδικα Συμβολαιογράφων (ν. 2830/2000) και επανακαθορισμός του νομοθετικού πλαισίου των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Η χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου εξελίχθηκε σε σύγκρουση κορυφής μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία δεν έμεινε σε θέματα παιδείας, αλλά επεκτάθηκε και σε ζητήματα θεσμών και διαφάνειας.