Skip to main content

Με προδιαγραφές και ασφάλεια οι παιδικές χαρές του Δ. Ωραιοκάστρου

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για το 2018 εντάσσεται η υλοποίηση ακόμη 8 νέων παιδικών χαρών, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ

Στην παράδοση νέων παιδικών χαρών, που εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης συνολικά 11 παιδικών χαρών, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ για το έτος 2017 προχώρησε ο δήμος Ωραιοκάστρου και η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων του δήμου.

Πρόκειται για πέντε νέες παιδικές χαρές που πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές στην περιοχή του πρώην δήμου Καλλιθέας και συγκεκριμένα στην Νεοχωρούδα, τον Πεντάλοφο, το Μεσαίο, την Νέα Φιλαδέλφεια και τον Μονόλοφο.  

«Με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και αυστηρούς όρους ασφαλείας οι παιδικές χαρές του δήμου Ωραιοκάστρου μετατρέπονται σταδιακά σε πόλο έλξης για όλη την οικογένεια» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ευάγγελος Καραστερίου τονίζοντας παράλληλα ότι καμία παιδική χαρά στον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας και για το λόγο αυτό η αρμόδια αντιδημαρχία προχωρά στο ξήλωμα όλων των παιδικών χαρών και στη σταδιακή ανάπλασή τους ώστε να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς του δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Καραστερίου το αργότερο στο τέλος του επόμενου μήνα θα παραδοθούν 4 νέες παιδικές χαρές στην περιοχή του πρώην δήμου Μυγδονίας. «Και αυτές οι παιδικές χαρές θα είναι πλήρως πιστοποιημένες και εναρμονισμένες με τα πρότυπα της νομοθεσίας» τονίζει ο κ. Καραστερίου και συμπληρώνει ότι: «Σε φάση δημοπράτησης βρίσκονται άλλες 7 νέες παιδικές χαρές, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ, η υλοποίηση των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του νέου έτους».

Αναφορικά με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για το 2018 εντάσσεται η υλοποίηση ακόμη 8 νέων παιδικών χαρών, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ με τελικό στόχο στο τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή 30 συνολικά νέων παιδικών χαρών.

«Πρώτη προτεραιότητά μας αποτελεί η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας. Και στα πλαίσια της βελτίωσής της προχωρήσαμε μέχρι στιγμής στην κατασκευή 7 νέων παιδικών χαρών προσφέροντας με τον τρόπο αυτό ασφαλείς χώρους αναψυχής και παιχνιδιού των παιδιών αλλά και ανάσες χαλάρωσης στους γονείς τους» τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης. «Όπως έχω αναφέρει και κατά το παρελθόν επιθυμούμε μία πόλη ανθρώπινη, μια πόλη φιλική και ασφαλή για τα παιδιά και τους νέους μας, και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που βιώνουμε όλοι μας. Μέχρι τέλους της θητείας μας κάθε χωριό θα έχει τη δική του παιδική χαρά. Το οφείλουμε αυτό στα παιδιά μας» συμπληρώνει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.