Skip to main content

Με προεκλογικό άρωμα τριήμερη περιοδεία Σαμαρά στη Βόρεια Ελλάδα

Πού θα πάει και ποιους θα δει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά την τριήμερη περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα.



Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα της τριήμερης περιοδείας του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στη Βόρεια Ελλάδα. Η περιοδεία Σαμαρά είναι η πρώτη μετεκλογικά, που έχει τόσο έντονο αντιπολιτευτικό και προεκλογικό χαρακτήρα, σηματοδοτώντας και την πεποίθηση που επικρατεί στην ηγεσία της ΝΔ ότι η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες και μάλιστα σύντομα.

Στη ΝΔ βλέπουν αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και πιστεύουν πως η κυβέρνηση είτε μέσω δημοψηφίσματος, είτε άμεσα θα πάει σε εκλογές.

Πρώτος σταθμός του κ. Σαμαρά θα είναι η αυριανή παρουσία του στη Χαλκιδική, όπου εκτός από το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στη Σιθωνία (Πόρτο Καρράς, στις 15.00’) θα έχει συνάντηση στο Νέο Μαρμαρά, στις 13.00’, με τους μεταλλωρύχους της «Ελληνικός Χρυσός». Η συγκεκριμένη συνάντηση εκκρεμούσε, καθώς αναβλήθηκε ήδη μια φορά και αυτή θεωρήθηκε… χρυσή ευκαιρία για τον πρόεδρο της ΝΔ να συναντηθεί μαζί τους, καθώς στο ζήτημα της επένδυσης παρατηρούνται (σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη) παλινωδίες και… αμηχανία της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με το πρόγραμμά του θα επισκεφθεί επίσης τους δήμους Μαυροθάλασσας και Εμμανουήλ Παππά των Σερρών, ενώ το πρωί της Παρασκευής θα συναντηθεί και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς. Στην παρουσία του στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με πολιτευτές και τοπικά στελέχη της ΝΔ, ενώ μετά το μεσημέρι θα έχει συνάντηση και με τους πρυτάνεις του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην Παιδεία.

Στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΝΔ θα προεδρεύσει σε σύσκεψη της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Νομού Θεσσαλονίκης και ακολούθως θα μεταβεί στην Ξάνθη για την περιφερειακή συνδιάσκεψη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης της ΝΔ, που θα γίνει το Σάββατο, με κεντρικό θέμα την Αυτοδιοίκηση.