Skip to main content

Με προσφυγόπουλα μίλησε ο Τσίπρας στον Αστερόκοσμο της ΔΕΘ (vids)

Στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των προσφύγων παρίσταται ο πρωθυπουργός, μαζί με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των προσφύγων στον «Αστερόκοσμο» στη ΔΕΘ βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, μαζί με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Μάλιστα, την ώρα που ο πρωθυπουργός έφτανε στο σημείο, η μπάντα του Γ' Σώματος Στρατού τον υποδέχτηκε με το «Final Countdown».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάθισε αρκετή ώρα στο παγοδρόμιο του χριστουγεννιάτικου πάρκου, όπου μίλησε με προσφυγόπουλα, φωτογραφήθηκε μαζί τους και αντάλλαξε ευχές, ενώ αυτά με τη σειρά τους του έδωσαν ως δώρο έναν πίνακα.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του ο κ. Τσίπρας δήλωσε:

«Εχουμε φτάσει στο σημείο, κι αυτό είναι σημαντικό,  η ελληνική κοινωνία να αισθάνεται γεμάτη και περήφανη, να αισθάνεται χαρά και συγκίνηση, τρυφερότητα και όχι μίσος για το διαφορετικό. Κι αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση. Σήμερα είναι μια πάρα πολύ σημαντική ευκαιρία για να δούμε πώς μπορούμε να συμβιώσουμε με προσφυγόπουλα και ελληνόπουλα σε μια μέρα γιορτής, σε ένα πανηγύρι χριστουγεννιάτικο. Οι γιορτές, πάνω από όλα, πρέπει να είναι αφιερωμένες στα παιδιά, που έχουν ανάγκη από μια ζεστή αγκαλιά, από παιχνίδι και χαρά. Θέλω να ευχαριστήσω για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία ο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και τη ΔΕΘ-Helexpo που άνοιξε τις πύλες σε αυτό το χώρο, όπου δίνεται η δυνατότητα σε προσφυγόπουλα, σε 3.500 προσφυγόπουλα να περάσουν αυτές τις μέρες εδώ».

Στη συνέχεια και αφού συναντήθηκε με τους διοικούντες της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, επέστρεψε στο γραφείο του στο ΥΜΑΘ για να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.