Skip to main content

Με τεσσάρα σφράγισε την πρόκριση στα μπαράζ η Εθνική (video)

Η «γαλανόλευκη» δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην μικρότερη βάση πληθυσμού χώρα-μέλος της UEFA και θα διεκδικήσει την 3η της σερί πρόκριση στο Μουντιάλ

Την πρόκρισή της στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 εξασφάλισε η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου που επικράτησε με 4-0 του Γιβραλτάρ στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η «γαλανόλευκη» δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην μικρότερη βάση πληθυσμού χώρα-μέλος της UEFA (30.000 κάτοικοι) και θα διεκδικήσει την 3η της σερί πρόκριση στο Μουντιάλ σε αγώνες μπαράζ.

Συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου στη Ζυρίχη και ώρα 15:00 θα τεθεί αντιμέτωπη με μία εκ των Ελβετία, Ιταλία, Κροατία ή Δανία.

Για την ιστορία, σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν οι Βασίλης Τοροσίδης (32΄), Κώστας Μήτρογλου (61΄, 63΄) και Γιάννης Γιαννιώτας (78΄).

Αξίζει να σημειωθεί πως ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι Γιώργος Τζαβέλλας, Βασίλης Τοροσίδης, Κώστας Σταφυλίδης, Κώστας Μήτρογλου και Παναγιώτης Ρέτσος καθώς εάν δεχθούν κίτρινη κάρτα στην πρώτη αναμέτρηση των μπαράζ τότε δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στη ρεβάνς.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (68' Μανιάτης), Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (68' Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Ζέκα, Ταχτσίδης, Χριστοδουλόπουλος (74' Γιαννιώτας), Μάνταλος, Φορτούνης, Μήτρογλου.

Γιβραλτάρ (Γουντ): Άιμπραχιμ, Γκαρσία, Τσιπολίνα, Ολιβέρο, Μπαρνέτ, Μπαρντόν, Γουόκερ, Ερνάντες, Πονς (72' Γκίλινγκ), Κόουμπς (88' Ρουίς), Λόπες (62' Γιόμε).