Skip to main content

Με τη διαδικασία του επείγοντος το ν/σ με τα προαπαιτούμενα

Σήμερα ολοκληρώνεται η κατάθεση, από πλευράς όλων των υπουργείων, των ρυθμίσεων που απαιτούνται και θα συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο.

Με την διαδικασία του «επείγοντος» και όχι του «κατεπείγοντος» θα κατατεθεί στην Βουλή την προσεχή Δευτέρα το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να γίνει ολοκληρωμένος διάλογος, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο Ρ/Σ 105,5 στο Κόκκινο.

Σήμερα, είπε, ολοκληρώνεται η κατάθεση, από πλευράς όλων των υπουργείων, των ρυθμίσεων που απαιτούνται και θα συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο. Όπως εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος τα επιμέρους νομοθετήματα συλλέγονται από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι το χρονικό περιθώριο για την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι στις 15 έως 17 του μηνός και πρόσθεσε ότι στο νομοσχέδιο τα άρθρα θα είναι πολλά, ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία για πιο διεξοδική συζήτηση. «Το κάθε κόμμα θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για το ποια θεωρεί αρνητικά, ποια θεωρεί θετικά και να πάρει συγκεκριμένη θέση σε σχέση με το τι στηρίζουν και τι δεν στηρίζουν. Με δεδομένο, βεβαίως, ότι έχουν ψηφίσει τη συμφωνία του καλοκαιριού που καθορίζει και τα βήματα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, θα κριθεί και η στάση της πάνω στα συγκεκριμένα μεγάλα ζητήματα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι η αποδοχή του νέου προγράμματος έχει ψηφιστεί και από άλλα κόμματα με κριτήριο να αποτραπούν για τη χώρα τα χειρότερα, δηλαδή, η άτακτη χρεοκοπία.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κληθείσα να σχολιάσει αιτήματα που προβάλλουν τα κόμματα, όπως αυτό για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κατάργηση του bonus των 50 εδρών, είπε ότι αποτελεί υποκρισία, κόμματα τα οποία επί 40 χρόνια κυβέρνησαν τη χώρα και έφτιαχναν πλειοψηφικούς νόμους, να αναφέρονται σε αυτό το θέμα.

Αναφερόμενη στα ανοιχτά θέματα της συμφωνίας, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι μπροστά μας εκκρεμεί η μεγάλη συζήτηση για την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, αλλά και τα εργασιακά θέματα, τα οποία εκκρεμούν για τον επόμενο μήνα». Η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί και από την Επιτροπή των Σοφών το πόρισμα και στη συνέχεια θα ανοίξει ένας ευρύς διάλογος με σκοπό το Ασφαλιστικό να ψηφισθεί το Νοέμβριο.

Για το ζήτημα του χρέους, η κ. Γεροβασίλη αφού επισήμανε ότι η κυβέρνηση διεθνοποίησε το θέμα, υπογράμμισε ότι όσο πιο καλά και όσο πιο γρήγορα γίνει μια διευθέτηση του ελληνικού χρέους, που κατά την άποψη της Κυβέρνησης τα τελευταία πολλά χρόνια δεν είναι βιώσιμο χρέος, τόσο περισσότερο θα ελαφρυνθούν οι Έλληνες πολίτες από τα βάρη των μνημονίων.