Skip to main content

Τα τηλεγραφήματα της Τριμερούς και οι ενδοεκκλησιαστικές κόντρες

Η στάση των Ισραηλινών στην Κύπρο και οι συμμαχίες, ο Δον κυρΦώτης υποστηρικτής των αρνητών στράτευσης και η προσφυγή στο ΣτΕ από το Πατριαρχείο

Τι γίνεται παιδιά μ’ εκείνες τις τριμερείς, τετραμερείς συνάψεις στρατηγικής συμμαχίας; Παράλογη χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές στην Κύπρο την απαίτηση των Ισραηλινών να έχουν λόγο στην ανάπτυξη του κοιτάσματος "Αφροδίτη"!

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της ισραηλινής εταιρείας, Ρόνι Χάλμαν, υποστήριξε πως «μια ισραηλινή υποχώρηση προς την Κύπρο και μια περαιτέρω ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη, που να αγνοεί τα δικαιώματα του Ισραήλ, συνιστά ένα επικίνδυνο προηγούμενο για το μέλλον που θα επηρεάζει τα πρόσθετα κοιτάσματα στην λεκάνη της Μεσογείου που επεκτείνονται πέραν θαλασσίων συνόρων μεταξύ του Ισραήλ και των γειτόνων του».

Αποτελεί αφορμή το παραπάνω, για να πάψουν τις βαρύγδουπες δηλώσεις οι πολιτικοί μας, που μ’ αυτές έδωσαν την εντύπωση στον λαό, ότι σε περίπτωση σύγκρουσης με τους Τούρκους θα έχουμε δίπλα μας τους Ισραηλινούς, ή και Αιγυπτίους. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μας στείλουν ενθαρρυντικά τηλεγραφήματα.

Για να γνωριζόμαστε… Ο Δον κυρΦώτης, ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, όχι πολλά χρόνια πριν, υπήρξε νομικός αλλά και ιδεολογικός  υπερασπιστής των αρνητών στράτευσης, οι οποίοι ως γνωστόν αρνούνται να επιτελέσουν το καθήκον κάθε Έλληνα πολίτη, που δεν είναι άλλο από το να υπηρετήσει στις ένδοξες Ένοπλες Δυνάμεις, την εκ του νόμου υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

Πρώτος στα δικαστήρια να τους υπερασπιστεί, πρώτος και στις δηλώσεις υπεράσπισής τους. Και περιμένει η Ελλάδα να σωθεί  από τον ιδεολογικό υπέρμαχο της αποφυγής στράτευσης.

Αφού δεν τα βρίσκουν οι εκκλησιαστικοί μεταξύ τους, περιμένουμε να τα βρουν οι πολιτικοί; Στο Συμβούλιο της Eπικρατείας προσφεύγει το Οικουμενικό Πατριαρχείο  για την λύση της διελκυστίνδας του με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κτήμα Προμπονά.

Πήγε κληρικός του Πατριαρχείου να λειτουργήσει στον Ναό, τον βρήκε σφραγισμένο από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, και το θέμα θα λυθεί στα δικαστήρια. Ομονοείτε Αδελφοί, για να υπάρχει επιχείρημα να ομονοήσουμε κι εμείς. Αλλιώς, υπάρχει κακό παράδειγμα.

Για ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της Ελλάδας, με αύξηση των εξοπλισμών, με την χρησιμοποίηση έξυπνων όπλων, αλλά και με την αύξηση της θητείας των οπλιτών, την ενίσχυση του επαγγελματικού στρατού και ενδεχομένως και τη στράτευση των γυναικών, μιλούν οι στρατιωτικοί αναλυτές.

Είναι η ευκαιρία να ερωτηθεί ο Μεϊμαράκης για τους λόγους που είχε μειώσει την θητεία, και είχε μάλιστα σκοπό αν επανεκλεγόταν, να την μειώσει στο εξάμηνο. Υπήρχε κάποια έκθεση ειδικών, που διαβεβαίωνε πως ο ελάχιστος αριθμός στρατευμένων που απέμεινε, είναι ικανός να καλύψει τις ανάγκες των μονάδων; Και μάλιστα, υπεραρκετός για τον Βαγγέλα, ώστε να αφαιρέσει κι άλλους στρατευμένους.

Και τώρα; Τώρα μείναμε και χωρίς εφεδρεία, με 700 χιλιάδες νέους, εφέδρους, να βρίσκονται στο εξωτερικό. Εδώ έμειναν οι κλάσεις πριν του ’80.

Συνολικά 250 Τούρκοι έχουν περάσει τα σύνορα κατά το διάστημα Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2018, ζητώντας άσυλο στην χώρα μας, όπως προκύπτει από τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Υπηρεσίας Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο αριθμός αυτός έρχεται να προστεθεί στους 1.827 Τούρκους, που ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές να ενταχθούν σε καθεστώς προστασίας το 2017.

Βάστα να γίνει εμφύλιος στην Τουρκία, τότε θα τους μετράμε με εκατομμύρια.