Skip to main content

Με την οθωμανική ονομασία τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στο ΑΠΕ

Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση διαμαρτύρεται, επειδή οι τουρκικές ΝΟΤΑΜ αναγράφουν τις ελληνικές τοποθεσίες με την τουρκική ονομασία!

Ο Κάμερον συμβουλεύτηκε τον Τσίπρα, πώς να ερμηνεύσει το δημοψήφισμα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κάλπης; Όχι; Νομίζω πως χρειαζόμαστε ένα υπουργείο εξαγωγής μικροκομματικής τεχνογνωσίας. Ήταν και οι παλιότεροι μαυρογυαλούροι, αλλά τούτοι εδώ δεν παίζονται. Ο εκλογικός νόμος που ετοιμάζουν θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή, αφού δεν θα μπορεί να γίνει κυβέρνηση χωρίς συμμετοχή των αριστεριστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Για μια ακόμη φορά οι "γνωστοί άγνωστοι" -που εκπαιδεύονται για να αναλάβουν υπουργεία κάποια στιγμή- έδειξαν την αγάπη τους για τον λαό και τον τόπο. Με πράσινο σπρέι έγραψαν πάνω στο αρχαίο Μνημείο του Λυσικράτη: «Τα ελληνικά σας μνημεία είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών». Μη ψάχνετε να βγάλετε νόημα. Μήπως βγάζετε μ’ αυτά που λέει ο Πολάκης;

Φαβάμαι πως θα πληρώσουμε ακριβά την αριστερίστικη διακυβέρνηση. Το ΑΠΕ ("εθνικό" Πρακτορείο Ειδήσεων) ιδιαίτερα σε μια σημαντική στιγμή όπου ο Γ.Γ.  του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη, προσφέροντας και μια ευκαιρία προβολής του ελληνικού νησιού, έσπευσε να βαφτίσει την Λέσβο, "Midilli Adasi", στο δελτίο του στα τουρκικά, υιοθετώντας την τουρκική ονομασία του νησιού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΑΠΕ ξαναβαπτίζει και την Ελλάδα, αναφέροντας την χώρα μας ως "Yunanistan", ενώ σε άλλο ρεπορτάζ η Χίος αναφέρεται ως "Sakiz Adasi". Το ΑΠΕ, που ουσιαστικά επιτελεί και εθνικό έργο, εμφανίζεται να προβάλλει διεθνώς την οθωμανική ονομασία ενός εκ των πιο σημαντικών και πιο ευαίσθητων εθνικά, νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση διαμαρτύρεται, επειδή οι τουρκικές ΝΟΤΑΜ αναγράφουν τις ελληνικές τοποθεσίες με την τουρκική ονομασία! Αφού αυτό κάνει το ΑΠΕ, δεν θα το κάνουν οι Τούρκοι;

Εμφανίστηκαν και Αλβανοί "Ανώνυμοι", οι οποίοι -με βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο- απειλούν τους Σέρβους για τα εγκλήματα που υποστηρίζουν πως διέπραξαν εις βάρος τους. «Δεν ξεχνούμε, δεν συγχωρούμε», είναι η προειδοποίηση προς τους Σέρβους. Με ανάλογο περιεχόμενο εις βάρος Ελλήνων, είχε εμφανιστεί παλαιότερα με βίντεο ο άγνωστης συνέχειας "Αλβανικός Απελευθερωτικός Σταθμός".

Πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα στα κυβερνητικά στελέχη των ΑΝΕΛ που δραστηριοποιούνται στην Θράκη, γράφει η εφημερίδα "Αντιφωνητής" της Κομοτηνής [η οποία δεν πρόσκειται στην κυβέρνηση]. Γράφει μεταξύ άλλων:

«Παρά την αυξημένη επιθετικότητα της ερντογανικής Τουρκίας, παρά την εθνομηδενιστική ιδεολογία στο κυρίαρχο τμήμα του Σύριζα, παρά το γεγονός ότι στη Ροδόπη δεν εξελέγη ούτε ένας πλειονοτικός βουλευτής, ζούμε σε μέρες πρωτόγνωρα ευοίωνες - όσο κι αν αυτό μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατραπεί». Μακάρι, να μη υπάρξουν πιέσεις και αλλάξουν πρόσωπα, επειδή είναι πατριώτες [μέγα ελάττωμα για τους αριστεριστές].

Μήπως πιάστηκε αδιάβαστος ο Γερμανός υπουργός Σταϊνμάγερ, που εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την αυξημένη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από τα ρωσικά σύνορα; Δεν τον ενημέρωσε η Μέρκελ ότι η υπουργός Άμυνας έστειλε γερμανικό στράτευμα στα σύνορα της Ρωσίας; Πάντως, σημείωσε ότι πρόκειται για πολεμοχαρείς κινήσεις που μπορεί σύντομα να προκαλέσουν ανάφλεξη στην περιοχή.