Skip to main content

Με το βλέμμα στην «επόμενη ημέρα» οι κορυφαίοι της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ

Υπουργοί διαφωνούν έντονα μεταξύ τους, αμφισβητώντας ο ένας τις πολιτικές του άλλου και όλοι μαζί προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, δίνοντας την εντύπωση ότι αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είν

Εικόνα που δεν την τιμά καθόλου, βγάζει προς τα έξω, τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση. Με τους υπουργούς να διαφωνούν έντονα μεταξύ τους, αμφισβητώντας ο ένας τις πολιτικές του άλλου κι όλοι μαζί να προετοιμάζονται για την «επόμενη μέρα», δίνοντας την εντύπωση ότι αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είναι το προσωπικό συμφέρον κι όχι το συλλογικό καλό, το κλίμα στο υπουργικό συμβούλιο πόρρω απέχει από το να χαρακτηριστεί «εύκρατο». Δεν είναι λίγα τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία δίνουν την εντύπωση ότι έχουν αρχίσει να χτίζουν το image τους για την επομένη των εθνικών εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν, διαχωρίζοντας τη θέση τους από τις σημερινές, αναγκαστικά σκληρές, πολιτικές, οι οποίες χαράσσονται στο πλαίσιο του Μνημονίου κι ασφαλώς είναι αντιλαϊκές.

Γι' αυτό και το τελευταίο διάστημα, ο ένας μετά τον άλλο, σχεδόν όλοι οι «κορυφαίοι» του ΠΑΣΟΚ, όταν δεν αποδοκιμάζουν την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, φροντίζουν να μην τη στηρίζουν, για να μην ταυτιστούν μαζί της. Το γεγονός, βεβαίως, δεν περνάει απαρατήρητο από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο βγάζει έναν εκνευρισμό, εξ αυτού του λόγου, όμως, στην παρούσα φάση, δεν έχει χρόνο για να ασχοληθεί περισσότερο με αυτή την κατάσταση. Το γεγονός έχει όμως ως αποτέλεσμα οι κινήσεις στο παρασκήνιο να γίνονται ολοένα κι εντονότερες και όπως εκτιμάται αρμοδίως, απλώς, να είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να απασφαλίζουν οι υποψήφιοι πρωταγωνιστές.