Skip to main content

Με τον αέρα του…τηλεοπτικού αέρα

Μόνο εγώ θα μιλάω στα ΜΜΕ, είπε νέτα σκέτα ο Περιφερειάρχης Ψωμιάδης στην πρόσφατη...
Μόνο εγώ θα μιλάω στα ΜΜΕ*… είπε νέτα σκέτα ο Περιφερειάρχης Ψωμιάδης, στην πρόσφατη μάζωξη των μελών της παράταξής του, στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Κι αυτό γιατί, όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει, κι αυτός βιάζεται και το δείχνει. Οι πιστοί συνεργάτες του δεν εντυπωσιάστηκαν από τη σχετική ανακοίνωση, ούτε βέβαια τόλμησαν να καταθέσουν διαφωνίες ή ενστάσεις επ΄ αυτής. Αρκέσθηκαν να πάρουν το λόγο και να δώσουν…συγχαρητήρια στον επικεφαλής του αγώνα τους, άξιο Μακεδόνα και πρώτο αιρετό περιφερειάρχη. Άλλωστε ποιος περίμενε κάτι διαφορετικό;

Στις υπόλοιπες ανακοινώσεις του ο Ψωμιάδης συμπεριέλαβε και την απόφασή του να ορίσει – ύστερα από ψηφοφορία που θα γίνει για την ανάδειξη προεδρείου στο νέο περιφερειακό συμβούλιο, στις 2 Ιανουαρίου στο Ν. Γερμανός της ΕΘ – στη θέση της προέδρου την Αθηνά Αηδονά. Όμως ο όνομα της γνωστής δικηγόρου και τέως προέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου δεν το υποδέχθηκαν όλοι με την ίδια θέρμη και χαρά, γεγονός που περίμενε και φοβόταν ο  Ψωμιάδης.  Στην περίπτωση που η κα Αηδόνα δεν εκλεγεί ομοφώνως από την παράταξη της πλειοψηφίας, ο περιφερειάρχης θα έχει δεχθεί το πρώτο πλήγμα και δεν θα είναι ούτε από δικαστήρια, ούτε από Τρεμόπουλο και Μπόλαρη. Ίσως γι΄αυτό πολλές φορές, είπε και ξαναείπε, ότι όλοι μαζί πρέπει να επιδιώξουν τη μεγαλύτερη συναίνεση και ομοφωνία στις κινήσεις  του συνδυασμού. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, όλα τα μέλη θα …ταχτοποιηθούν σε επιτροπές που λόγω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ θα είναι ανάλογες μ΄αυτές της…Βουλής!

Όσο για τους αντιπεριφερειάρχες, τα ονόματα που συνεχίζουν και παίζουν είναι αυτά των Διονύση Ψωμιάδη, Μίμη Φωτόπουλου και Θεοχάρη Παπά. Προς το παρόν προτίμησε να μην τα αναφέρει, ούτε καν να τα ψιθυρίσει, όμως όποιος παρακολούθησε την ορκωμοσία στο Ι. Βελλίδης κατάλαβε τις νέες συμμαχίες που διαμορφώνονται και τις νέες ενδοπαραταξιακές αντιπαλότητες που αναζωπυρώνονται, λόγω νέων αρμοδιοτήτων.


* Ο Ψωμιάδης ανακοίνωσε πάλι ότι θα κάνει κόμμα, διότι ο λαός το ζητά. Μιλώντας στον Αυτιά είπε ότι κάτι πρέπει να ξεκινήσει από τη Μακεδονία για όλη την Ελλάδα, διότι και όλη η Ελλάδα ζητά από τον ίδιο (δηλαδή από τη Μακεδονία) νέες πρωτοβουλίες και κινήσεις, προκειμένου να βγούμε από τα αδιέξοδα! Σας θυμίζουμε ότι σε συνέντευξή του στη Voria.gr και στη Μελίνα Καραπαναγιωτίδου είχε εξαγγείλει τη δημιουργία αυτής της κίνησης, όμως λόγω προεκλογικού χρόνου τα "μάζεψε" γρήγορα, φοβούμενος τότε αντιδράσεις της Ρηγίλλης! Σήμερα αυτός ο φόβος μάλλον έχει εκλείψει, διότι η ΝΔ πρώτον έχει τα δικά της προβλήματα και δεύτερον είναι σίγουρη ότι ο Ψωμιάδης, λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων, θα ...αποδυναμωθεί από μόνος του!