Skip to main content

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας λειτούργησε σαν «ανόητος Σίσυφος»

Δηλητηριώδες σχόλιο του πρώην υπουργού Οικονομικών κατά του πρωθυπουργού, σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο σκοπεύει να εμπλακεί πολιτικά ο Γιάννης Βαρουφάκης, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC.

Συγκεκριμένα, επανέλαβε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αντί να εμπλακώ σε μια προεκλογική καμπάνια που είναι λυπηρη και άκαρπη, θα παραμείνω πολιτικά ενεργός και ίσως περισσότερο από ό,τι τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθώντας να στήσω ένα ευρωπαϊκό δίκτυο». «Πιστεύω ότι πρέπει να στοχεύσουμε σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα εξελιχθεί σε πανευρωπαικό κόμμα» τόνισε ο πρώην υπουργός.

Αυτό, όμως, που προκαλεί αίσθηση είναι η αναφορά του στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο παρομοίασε με τον Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του λόφου, για να συμπληρώσει το δηλητηριώδες σχόλιο του κατά του πρωθυπουργού:  «Εγω, ως παιδί θεωρούσα ανόητο τον Σίσυφο. Διότι εγώ στη θέση του, απλά θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα».

Τόνισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης που στήριξε «άλλαξε τελείως ρότα για να υιοθετήσει μια πολιτική χωρίς λογική». «Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία  γιατί σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι» είπε για τη συμφωνία.

Όσον αφορά τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι «τους συμπαθώ και με συμπαθούν αλλά δεν θα ενταχθώ εκεί γιατί έχουμε δομικές διαφορές»