Skip to main content

Με βροχές ξεκινά η εβδομάδα - Έως 29 βαθμούς η θερμοκρασία

Σε Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα πιθανόν να είναι ισχυρές

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές μέχρι και το απόγευμα, αναμένονται την Δευτέρα στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και πιθανόν την Χαλκιδική.

Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιοσημείωτη μεταβολή.

Σε Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές μέχρι και το απόγευμα. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση θα υπάρξει τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι αρχικώς από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά διαστήματα πιθανώς θα είναι ισχυρές. Αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση 3 ως 4 μποφόρ (πρόσκαιρα το πρωί ως 5 μποφόρ), όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβλητοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 20 ως τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες,  κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια του νομού. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί και από το απόγευμα μεταβλητοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 30 βαθμούς Κελσίου.