Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
x

ΜΕΧΡΙ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»

Οι δικαστές δείχνουν ότι ανησυχούν σοβαρά για τις προδιαγραφές ασφαλείας του συστήματος υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Μέχρι τις 13 Απριλίου 2017 παρατείνεται η υποχρέωση υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες», σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού και συνυπογράφουν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η απόφαση για την αναστολή ήλθε μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ για την αναστολή υποχρέωσης υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων των μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και των δικαστών. Μετά τις αποφάσεις αυτές, στη κυβέρνηση έκριναν ότι το σύστημα συνολικά θα κριθεί ανεπαρκές και αποφάσισαν την παράταση της υποβολής για δύο μήνες.

Και στη νέα απόφαση του τμήματος Αναστολών, γίνεται αναφορά στον κίνδυνο των σοβαρών επιπτώσεων στο πρόσωπο των κρατικών λειτουργών που μπορεί να υποστούν «βλάβη μη επανορθώσιμη» σε περίπτωση διαρροών ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων. Ουσιαστικά οι δικαστές δείχνουν ότι ανησυχούν σοβαρά για τις προδιαγραφές ασφαλείας του συστήματος υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες», υποχρεώνοντας την κυβέρνηση σε αναδίπλωση.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία έληγε στις 15 Ιανουαρίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ