Skip to main content

Μέχρι αύριο σε λειτουργία η πλατφόρμα του Εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ

Από τη Δευτέρα 30 Απριλίου θα είναι διαθέσιμη για αιτήσεις στις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Ιονίου, όπου δεν είχε καλυφθεί το ποσό.

Έως αύριο, Κυριακή 29 Απριλίου, θα βρίσκεται σε λειτουργία η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον ΙΙ», ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ολοκληρώσουν και υποβάλλουν οριστικά τις αιτήσεις τους.

Από τη Δευτέρα 30 Απριλίου θα είναι διαθέσιμη για αιτήσεις στις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Ιονίου, καθώς δεν έχει καλύφθει το συνολικό ποσό των προς διάθεση πόρων.

«Ζητούμενο είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος, προκειμένου αμέσως μετά να ενεργοποιηθεί το επόμενο στάδιο (δήλωση επιλογής ή όχι λήψης δανείου) για το σύνολο των υποβεβλημένων αιτήσεων (πλην των ειδικών περιπτώσεων, όπως κάτοικοι εξωτερικού, πρόσφατη απόκτηση ακινήτου κ.λπ., για τις οποίες προβλέπεται περαιτέρω έλεγχος από τον Δικαιούχο του Προγράμματος - Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.)» επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μάλιστα, το ΥΠΕΝ έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνική  γραμμή για την υποστήριξη των ενδιαφερόμενων αναφορικά με το πρόγραμμα.

Η γραμμή υποστήριξης που δημιουργήθηκε για διευκόλυνση των πολιτών, οι οποίοι έχουν εγγραφεί αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης, απαντά στα τηλέφωνα 213 1513780 και 2 τις εργάσιμες ημέρες από τις 10:00 έως τις 16:00. Τα ερωτήματα μπορούν να υποβάλλονται και μέσω e-mail, στο support.ekoii@prv.ypeka.gr.

Σημειώνεται ότι αιτήσεις που εμφανίζονται ως «κλειδωμένες» στο σύστημα θα πρέπει πρώτα να ανακληθούν, καθώς δεν είναι επιτρεπτή η ύπαρξη, ταυτόχρονα, περισσότερων της μίας αίτησης για το ίδιο ΑΦΜ, και να επανυποβληθούν.

Το ίχνος και το ιστορικό υποβολής αίτησης που ανακαλείται παραμένει στο σύστημα.