Skip to main content

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής η έλευση της τρόικας στην Αθήνα

Η έλευση των εκπροσώπων των θεσμών – δανειστών αποσκοπεί στην έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων για τους όρους του νέου προγράμματος βοήθειας.

Έως την Κυριακή το βράδυ αναμένονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών, σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, τον οποίο επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η έλευση των εκπροσώπων των θεσμών – δανειστών αποσκοπεί στην έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων για τους όρους του νέου προγράμματος βοήθειας.

Στην ελληνική πρωτεύουσα έως αύριο το βράδυ, αναμένεται να μεταβούν ο Ντέκλαν Κοστέλο, εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο Ράσμους Ρέφερ, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Ντέλια Βελκουλέσκου, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο Νικόλα Τζαμαριόλι, υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Πάντως, η Κομισιόν αποφεύγει να επιβεβαιώσει την ακριβή ημερομηνία άφιξης των εκπροσώπων των θεσμών, αρκούμενη να δηλώσει ότι θα μεταβούν στην Αθήνα «τις επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ωστόσο, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστών για το νέο πρόγραμμα βοήθειας θα ξεκινήσουν την Δευτέρα.

Παράλληλα, η ίδια πηγή ξεκαθαρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε προσπάθησε να κρατήσει τους δανειστές μακριά από τα κυβερνητικά υπουργεία. «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επισκεφθούν το γενικό λογιστήριο του κράτους» τονίζει χαρακτηριστικά.