Skip to main content

Μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Γερμανός Μπαταρίες στην Ξάνθη (vid)

Η φωτιά έχει καταστρέψει ολοσχερώς τον χώρο φόρτισης μπαταριών της Sunlight. Εκκενώνονται οι γύρω οικισμοί γιατί καίγονται τοξικά αέρια.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο εργοστάσιο της Γερμανός Μπαταρίες «Sunlight», στο Όλβιο Ξάνθης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

Συνολικά 39 άνδρες της Πυροσβεστικής με 11 οχήματα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που έχει καταστρέψει ολοσχερώς τον χώρο φόρτισης μπαταριών και γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί και στους άλλους χώρους (γραφεία).

Σύμφωνα με πληροφορίες του maxitisthrakis.blogspot.gr, το εργοστάσιο απασχολεί 200 περίπου εργαζόμενους ενώ η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους κατοίκους των γύρω οικισμών, να κλείσουν τα παράθυρα γιατί καίγονται τοξικά αέρια, επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.

Επίσης, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και ο χώρος αναψυχής του Νέστου.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα, καθώς το προσωπικό ασφαλείας του εργοστασίου εγκαίρως είχε βγει έξω απο τους χώρους του εργοστασίου τη στιγμή της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με το xanthi2.gr, ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία. 

Πιθανότερη αιτία για τα αίτια της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία του xanthi2.gr, είναι το βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών στη γραμμή formation.

Μάλιστα, έχει οριστεί για τις 17:30 το απόγευμα, έκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κατάστασης, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, ειδικών για τα θέματα της μόλυνσης.









Φωτογραφίες - βίντεο: xanthi2.gr