Skip to main content

Η πρόσκληση για την ομιλία Ομπάμα στο Ίδρυμα Νιάρχος(φωτο)

Θεσμικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες από τη Βόρεια Ελλάδα θα βρίσκονται στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ομιλία Ομπάμα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αύριο Τετάρτη μετά τις 12:30 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα, με τις κυβερνητικές προσδοκίες να είναι ιδιαίτερα υψηλές, προσβλέποντας, κυρίως, σε ένα σαφές μήνυμα στήριξης στην προσπάθειά της να επιτύχει ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, στην ομιλία του θα υπογραμμίσει τη σημασία της δημοκρατικής διακυβέρνησης και θα θίξει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, τα οφέλη που έχει φέρει, αλλά και τις ανισότητες που έχει προκαλέσει και πρέπει να διορθωθούν.

Πλήθος πολιτικών προσώπων και υψηλών προσκεκλημένων από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό κόσμο πρόκειται να παρευρεθούν στο Ίδρυμα για την ομιλία αφού περάσουν από αυστηρό έλεγχο, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Μεταξύ αυτών, θα βρίσκονται και θεσμικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες από τη Βόρεια Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αύριο το πρωί ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου θα κάνει μια σύντομη δήλωση με φόντο τον Παρθενώνα. Στην ίδια, συμβολική κίνηση είχε προβεί και ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος ήταν ο τελευταίος εν ενεργεία -πριν τον Ομπάμα- Αμερικανός πρόεδρος που βρέθηκε στη χώρα μας, πριν από το 17 χρόνια.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Ελλάδα θα είναι ο πρώτος σταθμός του Μπαράκ Ομπάμα στο τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη από τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ, ενώ θα ακολουθήσει η επίσκεψή του στη Γερμανία.