Skip to main content

Μεγάλος tour operator βάζει στον «χάρτη» του τη Θεσσαλονίκη

Η εταιρεία Thomas Cook έχει αφιερώσει μία ιστοσελίδα στη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας ιστορικά στοιχεία της πόλης και κάνοντας προτάσεις στους ταξιδιώτες.

Ένας από τους μεγαλύτερους tour operator της Ευρώπης, η αγγλική εταιρεία Thomas Cook, επιστρέφει στο αεροδρόμιο Μακεδονία από τον Μάιο 2018, βάζοντας μάλιστα στον χάρτη του, εκτός από τη Χαλκιδική, και τη Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία, που τα τελευταία χρόνια δεν προσγειωνόταν στη Θεσσαλονίκη, ξεκινάει από τη θερινή σεζόν του επόμενου έτους τη σύνδεση του αεροδρομίου Μακεδονία με το Μάντσεστερ και το Μπέρμινγχαμ.

Η εταιρεία έχει αφιερώσει μία ειδική διαδικτυακή σελίδα στη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας ιστορικά στοιχεία της πόλης, κάνοντας προτάσεις στους επισκέπτες, αλλά και σταχυολογώντας βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κανείς για τη Θεσσαλονίκη του σήμερα, ενώ δεν παραλείπει να προτείνει στους επισκέπτες και τη Χαλκιδική (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

Είναι βέβαιο άλλωστε ότι η Χαλκιδική, ως θερινός προορισμός, θα συνεχίσει να λαμβάνει το σημαντικότερο μερίδιο των πελατών της Thomas Cook στο επίπεδο των τουριστικών πακέτων και των μαζικών κρατήσεων, αλλά αυτή η ειδική προβολή της Θεσσαλονίκης δείχνει ότι η αγγλική εταιρεία θέλει να προωθήσει την πόλη, στοχεύοντας κυρίως στους ανεξάρτητους και μεμονωμένους ταξιδιώτες.

«Έχοντας ιστορία τουλάχιστον 2.000 χρόνων, η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, έχοντας περάσει μια θυελλώδη ιστορία ως ένα σημαντικό εμπορικό λιμάνι και πολιτικό κέντρο. Σήμερα, με έντονη την παρουσία φοιτητικού πληθυσμού και κοσμοπολίτικες περιοχές με μοντέρνα μπαρ και εστιατόρια, έχει δημιουργήσει μία κουλτούρα με τον τρόπο ζωής της να αποτελεί πλέον κομβικό σημείο τόσο για τους ντόπιους και τους τουρίστες», αναφέρει στο site και προσθέτει:

«Το 2013 το περιοδικό National Geographic ανέδειξε την πόλη του Βορρά ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της, καθώς με ένα συνδυασμό 15 μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, 29 μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και παραλίες, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Η Θεσσαλονίκη είναι επίσης γνωστή για τα πολλά φεστιβάλ σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Από το τριήμερο φεστιβάλ του καλοκαιριού Urban πικ-νικ στο διάσημο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα έχετε μία πληθώρα εκδηλώσεων για να διαλέξετε κάθε φορά που την επισκέπτεστε».

Όπως αναφέρει το omorfataxidia.gr, το πρόγραμμα πτήσεων της Thomas Cook για το 2018 θα έχει ως εξής:

Θεσσαλονίκη-Μάντσεστερ από 2 Μαΐου :

Τετάρτη 12:55-14:35,

Κυριακή 12:25-14:05

Μάντσεστερ-Θεσσαλονίκη:

Τετάρτη 06:30-11:55,

Κυριακή 06:00-11:25

Θεσσαλονίκη-Μπέρμιγχαμ από 6 Μαΐου, κάθε Κυριακή 13:05-14:40/Μπέρμιγχαμ-Θεσσαλονίκη 06:45-13:05.