Skip to main content

Μέι: Ακρως δυσάρεστο το περιστατικό της δηλητηρίασης

Είμαι σίγουρη ότι οι αρχές δεν θα αφήσουν πέτρα που να μην σηκώσουν κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Ακρως δυσάρεστο» χαρακτήρισε σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι το γεγονός ότι «δύο ακόμη άτομα εκτέθηκαν στον νευροπαραλυτικό παράγοντα Νοβιτσόκ στη Βρετανία». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι βρετανικές αρχές θα προχωρήσουν σε εξονυχιστική έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Είμαι σίγουρη ότι οι αρχές δεν θα αφήσουν πέτρα που να μην σηκώσουν κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους», είπε σε δημοσιογράφους στη Γερμανία όπου βρίσκεται στο περιθώριο της επίσημης συνάντησής με την Αγκελα Μερκελ.

«Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους του Γούλτσιρ» πρόσθεσε, αναφερόμενη στην περιοχή όπου ζουν τα θύματα και συνέβη το πρόσφατο περιστατικό.

Στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η νευροπαραλυτική ουσία που δηλητηρίασε το ζευγάρι «είναι ίδιας ποικιλίας» με αυτό που χρησιμοποιήθηκε κατά του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλισμπερι.

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν το δύο δείγματα ήταν ίδιας παραγωγής. «Δεν μπορούμε να στηρίξουμε ότι προέρχεται από το ίδιο σύνολο παραγωγής», αλλά οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνες.

«Είναι απαράδεκτο» να είναι το βρετανικά πάρκα «χώροι στους οποίους ρίχνουν δηλητηριώδεις ουσίες», είπε ο Βρετανός υπουργός.