Skip to main content

Μέι: Το Κοινοβούλιο να είναι έτοιμο και για «no deal»

Οι εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου επιβεβαιώνουν ουσιαστικά όσους προειδοποιούσαν πως το «ναι» των Brexiteers στο σχέδιο της Μέι.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο Brexit αφήνει η Τερέζα Μέι, στον απόηχο των ηχηρών παραιτήσεων των Μπόρις Τζόνσον και Ντέιβιντ Ντέιβις και λίγα μόλις 24ωρα μετά την έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο ενός σχεδίου «μαλακού Brexit», το οποίο διατεινόταν ότι είναι ρεαλιστικό και λειτουργικό.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός προειδοποίησε πως το Κοινοβούλιο θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο για όλες τις πιθανές εκβάσεις, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχομένου «no deal», μίας εξόδου δηλαδή χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία με την Ε.Ε.. «Αν η Ε.Ε. επιμείνει στην πορεία που ακολουθεί έως τώρα, θα αυξηθεί ο κίνδυνος για μία άτακτη έξοδο χωρίς συμφωνία» είπε, προσθέτοντας ότι οι έως τώρα προτάσεις των Βρυξελλών είναι απαράδεκτες, μεταδίδει το naftemporiki.gr.

Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι η νέα πρόταση του Λονδίνου θα εξεταστεί σοβαρά από τους Ευρωπαίους.

Οι εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου επιβεβαιώνουν ουσιαστικά όσους προειδοποιούσαν πως το «ναι» των Brexiteers στο σχέδιο της Μέι για την τελωνειακή ένωση και τη μελλοντική εμπορική σχέση με την Ε.Ε. δεν σήμαινε συναίνεση, αλλά δόθηκε για να κερδίσουν οι ίδιοι χρόνο για τις επόμενες κινήσεις τους και με την πεποίθηση ότι αυτό θα απορριφθεί από τις Βρυξέλλες. Είχε άλλωστε τύχει ψυχρής σχετικά υποδοχής από το Βερολίνο.