Skip to main content

Μεϊμαράκης σε Άνθιμο: Μόνο στον Τσίπρα θα πηγαίνετε; (φωτο+vid)

«Και φυσικά να είστε (σσ στην ομιλία του στη ΔΕΘ), μόνο στον Τσίπρα θα πηγαίνετε;», είπε στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της ΝΔ

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, είχε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη, στο πλαίσιο της επετειακής 80ής ΔΕΘ.

Υποδεχόμενος τον κ. Μεϊμαράκη, ο Μητροπολίτης Άνθιμος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όλοι οι πολιτικοί σκέφτονται και λειτουργούν για το καλό της χώρας.

Απ' την πλευρά του, ο Ευ.Μεϊμαράκης επισήμανε ότι με τον Μητροπολίτη «μας συνδέει μια παλιά γνωριμία, τρέφω τεράστιο σεβασμό στο κοινοφελές έργο που επιτελεί, καθώς σε μια περίοδο κρίσης, παρέχει ανιδιοτελώς φροντίδα και αγάπη στους πολίτες που έχουν ανάγκη».

Σε ερώτηση για τη σχέση κράτους - Εκκλησίας, ο επικεφαλής της ΝΔ είπε πως «Πολιτεία και Εκκλησία μπορούν και πρέπει να πορευθούν μαζί, μέσα από διακριτούς ρόλους, και να συνεργαστούν για το καλό της Ελλάδος».

«Ο Μητροπολίτης μετέφερε κάποιες προτάσεις τις οποίες θα λάβουμε υπόψιν στο πρόγραμμά μας», συνέχισε.

Ερωτηθείς, ακόμη, εάν μετά τη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη είναι πιο αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης είπε χαμογελώντας πως «πράγματι, ο δρόμος μου είναι πια ευλογημένος».

Κατά την αποχώρησή του, ο Μητροπολίτης Άνθιμος τόνισε στον επικεφαλής της ΝΔ ότι θα παρευρεθεί και στην ομιλία του το βράδυ στη Διεθνή Έκθεση.

Αυτό έδωσε την... αφορμή στον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος με χιούμορ σχολίασε: «Θα σας δούμε και το βράδυ. Και φυσικά να είστε, μόνο στον Τσίπρα θα πηγαίνετε;».

Στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφθηκε το Μουσείο Φωτογραφίας και την έκθεση Πρόσωπα («Faces») στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, ενώ αυτή την ώρα συναντάται με παραγωγικούς φορείς της πόλης.