Skip to main content

Μείωση μετοχικού κεφαλαίου από την FHL Κυριακίδης

Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,56 εκ. ευρώ, καθώς και την απόκτηση ιδίων μετοχών ποσοστού έως 10% του μετοχικού κεφαλαίου, αποφάσισε η γενική συνέλευση της FHL Κυριακίδης.
Την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,56 εκ. ευρώ, καθώς και την απόκτηση ιδίων μετοχών ποσοστού έως 10% του μετοχικού κεφαλαίου, αποφάσισε μεταξύ άλλων η γενική συνέλευση της FHL Κυριακίδης.

Πιο συγκεκριμένα, η βορειοελλαδική επιχείρηση έπειτα από πρόταση της διοίκησης αποφάσισε στη γενική της συνέλευση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά ποσό 1.559.398,85 ευρώ, με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των μετοχών από 24.772.000 σε 23.416.001μετοχές, λόγω ακύρωσης ιδίων μετοχών της εταιρίας.

Επιπλέον, εγκρίθηκε ομόφωνα η απόκτηση από την εισηγμένη ιδίων μετοχών ποσοστού έως 10% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας –ή το ανώτερο 2.341.600 μετοχές, με κατώτατο και ανώτατο όριο αξίας απόκτησης της κάθε μίας το ποσό των 0,20 ευρώ και των 4,50 ευρώ, αντιστοίχως και για χρονικό διάστημα 24 μηνών από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκέμβρη.

Σκοπός της ανωτέρω απόφασης, όπως εξηγήθηκε, είναι η βελτίωση των κερδών και του μερίσματος ανά μετοχή, η διανομή εμμέσως κερδών προς τους μετόχους, καθώς και η χρησιμοποίησή τους σε πιθανή συνεργασία.

Παράλληλα, η γενική συνέλευση εξέλεξε νέο εξαμελές Δ.Σ. για πενταετή θητεία, εκ των οποίων δύο μέλη θα είναι εκτελεστικά και τέσσερα μέλη θα είναι μη εκτελεστικά, με τα δύο από αυτά να είναι ανεξάρτητα. Μετά τη συγκρότηση του νέου Δ. Σ. σε σώμα, προκύπτει πως εκτελεστικά μέλη είναι οι κ. κ. Ηλίας Κυριακίδης, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση προέδρου & διευθύνοντος συμβούλου και Κωνσταντίνος Καλιονίδης αντιπρόεδρος.

Μη εκτελεστικά μέλη είναι οι κ. κ. Γεώργιος Πετρόπουλος, Βασίλειος Κουντουράς, Αθανάσιος Πάφος και Ρουθ – Γεωργία Λίγγου.