Skip to main content

Μείωση τζίρου και κερδών της Μοτοδυναμικής

Μείωση 22,5% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου στο εννιάμηνο του 2009, ανερχόμενος σε 53,1 εκατ. ευρώ, ενώ σε 697 χιλ. ευρώ υποχώρησαν τα καθαρά αποτελέσματα.
Μείωση 22,5% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Μοτοδυναμική στο εννιάμηνο του 2009, καθώς διαμορφώθηκε στα 53,1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας στο ΧΑ.

Οι πωλήσεις του Ομίλου στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε 51 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στο εξωτερικό (Ρουμανία-Βουλγαρία) διαμορφώθηκαν σε 2,1 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας υποχώρησαν σε 697 χιλ. ευρώ, έναντι 2,1 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ μειωμένα εμφανίστηκαν και τα μικτά κέρδη, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 11,3 εκατ. ευρώ από 13,3 εκατ. ευρώ το περσινό εννιάμηνο.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν σε 2,3 εκατ. ευρώ, έναντι 4,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ειδικότερα, αναλύοντας τη δραστηριότητα του Ομίλου, στον κλάδο προϊόντων δικύκλου οι πωλήσεις ανήλθαν σε 31 εκατ. ευρώ, εκπροσωπώντας το 58,3% του συνολικού κύκλου εργασιών. Οι πωλήσεις δικύκλων μειώθηκαν κατά 23,8% σε σχέση με πέρυσι, ενώ το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε σε 17,4% φέτος, έναντι 16% την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στον κλάδο προϊόντων θάλασσας οι πωλήσεις του Ομίλου έφθασαν τα 11.3 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 21.4% των συνολικών πωλήσεων, ενώ σε σχέση με πέρυσι οι πωλήσεις εμφανίζονται μειωμένες κατά 30,8%. Το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε σε 24,1% έναντι του αντίστοιχου περσινού 21,4%.

Στον κλάδο συμπληρωματικών προϊόντων που περιλαμβάνει ελαστικά, αξεσουάρ, ανταλλακτικά, λιπαντικά και υπηρεσίες, οι πωλήσεις του Ομίλου έφθασαν τα 10.8 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 6,1% και εκπροσωπώντας το 20,3% του συνολικού κύκλου εργασιών. Το μικτό περιθώριο κέρδους έφθασε σε 29,8% έναντι 28,6% της περυσινής περιόδου.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Σωτήρης Χατζίκος, «Όπως και στο εξάμηνο, καταφέραμε να συγκρατήσουμε τη μείωση των πωλήσεων του Ομίλου της Μοτοδυναμικής σε επίπεδα μικρότερα από την πτώση που έπληξε τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε. Παράλληλα πετύχαμε να αυξήσουμε τα μικτά περιθώρια κέρδους σε όλους τους κλάδους με στοχευμένες εμπορικές ενέργειες.»

«Περαιτέρω έμφαση δόθηκε στη διαχείριση των μεγεθών του ισολογισμού, και κυρίως στον περιορισμό των αναγκών μας σε κεφάλαιο κίνησης σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Συνεχίζουμε την έντονη προσπάθειά μας για την ανάσχεση των γενικών εξόδων και τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας», πρόσθεσε ο κ.  Χατζίκος.