Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναρχικοί πίσω από την επίθεση στο ιταλικό προξενείο

Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης - Αναφέρουν ότι το έκαναν λόγω της σύλληψης 8 συντρόφων τους στην Ιταλία

Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβαν την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση στο κτήριο του επίτιμου ιταλικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη (δείτε εδώ).

«Το πρωί της Παρασκευής 20/10, επιτεθήκαμε στο κτίριο του Ιταλικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής από το ιταλικό κράτος. Εισβάλαμε στο κτίριο με σφυριά και μπογιές, και καταστρέψαμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συσκευές, συστήματα ελέγχου και τις τζαμαρίες του» ανέφεραν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μέσα από τη δράση ενάντια σε κράτη, κεφάλαιο και εξουσιαστικός μηχανισμούς: να μηδενίσουμε τις αποστάσεις με τους εξεγερμένους ανά τον κόσμο, να σπάσουμε την απομόνωση των φυλακισμένων συντρόφων.

Στις 3 Αυγούστου, το ιταλικό κράτος προχωρά σε 8 συλλήψεις συντρόφων που αφορούν δύο διαφορετικές υποθέσεις (εκ των οποίων έξι στην Φλορεντία, μία στην Ρώμη και μία στο Λέτσε). Αξίζει να αναφερθεί ότι για την πραγματοποίηση τεσσάρων από τις συλλήψεις, οι μπάτσοι εκκένωσαν την κατάληψη Riotossa στην Φλορεντία. Συγκεκριμένα, πέντε κατηγορούνται για τοποθέτηση βόμβας έξω από φασιστική βιβλιοθήκη στην Φλορεντία, από την έκρηξη της οποίας τραυματίζεται σοβαρά ένας μπάτσος, ενώ οι υπόλοιποι τρεις για επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικό τμήμα στην ίδια πόλη.

Τις επόμενες μέρες, έξι από αυτούς αφήνονται ελεύθεροι λόγω μη επαρκών αποδεικτικών στοιχείων. Για τους συντρόφους που παραμένουν έγκλειστοι, ο Pierloretto Fallanca κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ ο Salvatore Vespertino για απόπειρα ανθρωποκτονίας μπάτσου με μόνο αποδεικτικό στοιχείο δείγμα DNA.

Οι διώξεις αυτές εντάσσονται στη σύγχρονη στρατηγική της κυριαρχίας που στοχεύει στην καταστολή των αγώνων, στην πρόκληση υλικών πληγμάτων στις κοινότητες αγώνα, στις συλλήψεις και φυλακίσεις αναρχικών, επαναστατών, εξεγερμένων, και στην ιδεολογική απονοηματοδότηση, συκοφάντιση και περιθωριοποίηση της δράσης τους.

Αυτή η στρατηγική παίρνει σάρκα και οστά μέσα από την αντιτρομοκρατική πολιτική που υϊοθετούν και εφαρμόζουν τα κράτη. Ο αντιτρομοκρατικός σχεδιασμός δεν στοχεύει μόνο στην υλική, αλλά και στην ηθική εξόντωση των εχθρών του κράτους, με κάθε πιθανό μέσο και τακτική.

Μία τέτοια μέθοδος είναι η ταυτοποίηση DNA που αν και παραμένει στον πυρήνα της αμφιλεγόμενο ζήτημα, για τους μπάτσους και τους δικαστές αποτελεί επαρκές στοιχείο για μακροχρόνιες ποινές και φυλακίσεις. Και όλο αυτό, προσπαθώντας να επικαλεστούν μια φαινομενικά επιστημονική αυθεντία, με τόσο ζήλο που πλέον επιβάλει την χρήση βασανιστηρίων για την βίαιη λήψη γενετικού υλικού.

Ο αντιτρομοκρατικός σχεδιασμός, βέβαια, δεν περιορίζεται μόνο στη χρήση του DNA και στις παραδοσιακές μεθόδους καταστολής. Τα όριά του ξεχειλώνουν διαρκώς αφού στο εσωτερικό του εντάσσονται πλέον οι διώξεις προσωπικών και φιλικών σχέσεων, οι διώξεις που βασίζονται στην δημόσια διατύπωση ριζοσπαστικών ιδεών, αλλά και η κοινωνική νομιμοποίηση μιας πραγματικότητας διαρκούς και μαζικής παρακολούθησης των κινήσεων και των επικοινωνιών, μιας πραγματικότητας διάχυτων αστυνομικών δυνάμεων και ενός πλέγματος καμερών σε κάθε γωνιά των μητροπόλεων.

Με στόχο την επιβολή των κατασταλτικών τους μηχανισμών, τα κράτη επιδεικνύουν μια χρόνια συνεργασία που περιλαμβάνει από ανταλλαγή τεχνογνωσίας και διαμοιρασμό κοινών βάσεων δεδομένων υπόπτων, μέχρι συνεργασία αστυνομικών δυνάμεων και έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης. Στον αντίποδα, όμως, πάντα συναντούσαν την συνέπεια των αγωνιζόμενων στον πόλεμο ενάντια στην κυριαρχία και την αλλήλεγγύη που τους συνδέει στη βάση των κοινών τους επιλογών.

Και όπως και τα μέσα του πολέμου αυτού δεν καθορίζονται από τα όρια της νομιμότητας που προσπαθεί να επιβάλλει η κυριαρχία στους υπηκόους της, έτσι δεν καθορίζεται και η αλληλεγγύη μας σε συντρόφους που βρίσκονται στα χέρια της. Η τελευταία πυροδοτείται από την κοινή μας επιλογή για ανάληψη θέσης μάχης ενάντια στις διάφορες πτυχές της εξουσίας και για συμμετοχή στις γραμμές του αναρχικού αγώνα. Γι' αυτό και μόνο μέσα από την μετουσίωση των επιλογών αυτών σε πράξη, μηδενίζονται οι αποστάσεις ανάμεσα στους εξεγερμένους, καταργούνται οι επίπλαστοι διαχωρισμοί (σύνορα, έθνη, πατρίδες) και ανοίγονται οι προοπτικές για τη διαμόρφωση ενός οικουμενικά ανεξούσιου κόσμου.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ PIERLORETTO FALANCA ΚΑΙ SALVATORE VESPERTINO, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

αναρχικοί/ες