Skip to main content

Μένουμε Θεσσαλονίκη:Δεχθήκαμε χυδαία επίθεση από τον αντιδήμαρχο Παππά

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Παππάς μάς έχει στο μάτι πάρα πολύ καιρό, γιατί... κάναμε την δουλειά μας, τονίζει η παράταξη.

Για χυδαία επίθεση σε βάρος τους από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Θανάση Παππά, κάνει λόγο η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη», με αφορμή την κριτική τους για την ανάπλαση της πλατείας Δ. Αποστόλων κατά την οποία κατέγραφαν προβλήματα στο έργο.

«Ο εν λόγω αντιδήμαρχος μάς έχει στο μάτι πάρα πολύ καιρό, γιατί... κάναμε την δουλειά μας, με τον συμμετοχικό έλεγχο που ασκήσαμε στην ανάπλαση της Πλατείας Χρηματιστηρίου, εκθέτοντας την ωμή πραγματικότητα στο δημοτικό συμβούλιο», αναφέρει η παράταξη.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνουν  ότι είναι αμείλικτη η παρέμβασή τους και «καταδεικνύει περίτρανα ότι οι εξαγγελίες του στο δημοτικό συμβούλιο για «χρηστή διοίκηση» και σοβαρό εκσυγχρονισμό δεν είναι παρά πομφόλυγες ενός παράδοξου «εκσυγχρονιστικού λαϊκισμού» πασπαλισμένου με μια άκρως επιθετική ρητορική την οποία ο εν λόγω κληρονόμησε από την θητεία του στον Σοβιετισμό της τελευταίας περιόδου πριν την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ».

«Φοβού τους ανανήψαντες, λοιπόν, που αισθάνονται την ανάγκη να προβάλλονται ως ζηλωτές των νέων κατεστημένων: Ο Θανάσης Παππάς μάς επιτέθηκε στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο λέγοντάς μας λίγο-πολύ «αρκετά σας ανεχτήκαμε», γιατί απλώς κάνουμε την δουλειά μας και βγάζουμε στην επιφάνεια μια πραγματικότητα που δεν τον εξυπηρετεί. Γιατί, επίσης, πρεσβεύουμε αξίες και αρχές που εκείνος τις απορρίπτει μετά βδελυγμίας: Πραγματικός εξορθολογισμός του σχεδιασμού και της εκτέλεσης των δημοτικών έργων· προτεραιότητα της κοινωνικής ωφέλειας στον αστικό σχεδιασμό· προαγωγή της κοινωνικής συμμετοχής για τον έλεγχο της τοπικής εξουσίας, ως μια από τις κατ' εξοχήν εκδοχές του ενεργού πολίτη.

»Και όχι κομπάρσοι του εκσυγχρονισμού, ως «μακέτο», που έλεγε και ο αλήστου μνήμης πρωθυπουργός, χειροκροτητές και κλακαδόροι, όπως μας θέλει ο κύριος Παππάς. Τα πράγματα είναι πολύ απλά».

Η παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη», ξεκεθαρίζει ότι θα αγωνίζεται «για την ανάδειξη ενός νέου πολιτικού πολιτισμού μακριά από τις παθογένειες της μεταπολίτευσης. Ο Θανάσης Παππάς ενσαρκώνει τις χειρότερες στιγμές της. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη».