Skip to main content

Μέρα Μαγιού: Ένα πολύχρωμο αγροτικό φεστιβάλ στη Γεωργική Σχολή

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαΐου, από τις 11.00 έως τις 16.00 στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ένα πολύχρωμο αγροτικό φεστιβάλ που περιλαμβάνει από κυνήγι θησαυρού, ποικίλα πειράματα, ένα πλανητάριο και πολλά παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας μέχρι την «αυλή ζώων» και την παραδοσιακή αγορά με δεκάδες αγροτικά προϊόντα θα λάβει χώρα στο πλαίσιο των δράσεων της φετινής «Μέρας Μαγιού» που διοργανώνεται στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, με τη συνεργασία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Πρόκειται για ένα θεσμό, που συγκεντρώνει περισσότερους από 7.000 επισκέπτες και διοργανώνεται την πρώτη Κυριακή του Μαΐου. Με ποικίλες εκδηλώσεις για τα παιδιά και τους μεγάλους, που σκοπό έχουν να παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο και τις δομές της Σχολής, να χαρίσει στις οικογένειες ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό, αλλά και να ενισχύσει κοινωνικές και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες.

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η είσοδος κοστίζει τρία ευρώ, ενώ είναι δωρεάν για άτομα έως δώδεκα ετών.

Να σημειωθεί ότι τα έσοδα θα διατεθούν για τα προγράμματα υποτροφιών των μαθητών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και των σπουδαστών του Perrotis College, ενώ από φέτος θα ενισχύσουν τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Κι αυτό γιατί στο πλαίσιο της φετινής «Μέρας Μαγιού» θα πραγματοποιηθεί η σύμπραξη της ελληνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ My Market, με τις εθελοντικές δράσεις για τον άνθρωπο και το περιβάλλον «Όλοι μαζί μπορούμε», καθώς για κάθε πληρωμένο εισιτήριο εισόδου στη γιορτή τα σούπερ μάρκετ θα προσφέρουν ένα πακέτο τρόφιμα ή είδη προσωπικής φροντίδας για τις ανάγκες του «Όλοι μαζί μπορούμε». Tα είδη που θα συγκεντρωθούν θα υποστηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, εγκαινιάζοντας έτσι την ακόμη πιο στενή συνεργασία δήμου και εκπαιδευτικού οργανισμού.

«Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας βοηθάμε με κάθε τρόπο τους συμπολίτες μας, που το έχουν ανάγκη. Με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αλλά και με όλες τις δράσεις που υλοποιούμε, όπως η νέα συνεργασία του δήμου μας με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Ένας ιδιαίτερα σημαντικός ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1904 στη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της Ελλάδος και των Βαλκανίων. Και ο οποίος από τότε επιδεικνύει μια πολύ πλούσια εκπαιδευτική δράση. Με πολύ χαρά ξεκινάμε αυτή τη νέα σύμπραξη που εντάσσεται στο ''όλοι μαζί μπορούμε'' και γι’ αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Σχολής. Μαζί στέλνουμε το μήνυμα ότι με τον εθελοντισμό και τις συνεργασίες μπορούμε να πορευτούμε καλύτερα», σημειώνει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.