Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
x

ΜΕΡΚΕΛ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΛΑΣΙΚΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η Ευρώπη πρέπει να πάρει τις τύχες στα χέρια της, καθώς οι ΗΠΑ ακολουθούν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε τη Δευτέρα πως δεν μπορεί να γίνει ένα κούρεμα στο ελληνικό χρέος με την κλασσική έννοια του όρου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ίδια ανέφερε ακόμα πως η Ευρώπη πρέπει να πάρει τις τύχες στα χέρια της, καθώς οι ΗΠΑ ακολουθούν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα. Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε επίσης ότι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν εξαρτάται μόνο από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Το Σάββατο, σε ομιλία που έδωσε στο Ντόρτμουντ, η καγκελάριος ζήτησε απ' όλους να μην στοχοποιούν άλλους λαούς και να μην τους κατατάσσουν σε κατηγορίες.

Δεν θα πρέπει να γενικολογούμε και να λέμε γενικώς «εκείνοι» τόνισε. Δηλαδή, «οι Έλληνες δεν μπορούν να εργάζονται, οι Γερμανοί είναι φετιχιστές της λιτότητας. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξιοπρέπεια», ανέφερε. Όπως και σε άλλους λαούς, έτσι και στη Γερμανία «υπάρχουν τόσο τεμπέληδες, όσο και εργατικοί» κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ