Skip to main content

Μέρκελ: Έχω δεχθεί ύβρεις στην Ελλάδα γιατί έπρεπε να κάνω το σωστό

Η καγκελάριος της Γερμανίας ανέφερε σε συνέντευξή της πως στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης τα πράγματα βελτιώνονται.

«Αν δει κανείς την Ιρλανδία, την Πορτογαλία... η Ισπανία είναι καλύτερα και ακόμη και στην Ελλάδα τα πράγματα βελτιώνονται», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Ανγκελα Μέρκελ και ανέφερε ότι κατά το παρελθόν δέχθηκε πολλές ύβρεις στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία, καθώς έπρεπε, όπως είπε, να κάνει «το σωστό» σε ό,τι αφορά την κρίση του ευρώ.

«Έχω δεχθεί τόσες ύβρεις στην Ελλάδα. Τόσες ύβρεις στην Πορτογαλία. Και λίγα χρόνια μετά, μόλις ήμουν στην Πορτογαλία. Υπήρχε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, πήγα βόλτα με τον πορτογάλο Πρωθυπουργό στο Πόρτο κατά μήκος του ποταμού», δήλωσε η καγκελάριος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και αναφέρθηκε σε γερμανικές επενδύσεις στη χώρα, οι οποίες γίνονται επειδή στην Γερμανία υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένων στελεχών.

«Άρα πρέπει κάποιες φορές να περάσεις μια δύσκολη περίοδο προκειμένου μετά να γίνεις συμπαθής και πάλι. Πρέπει να κάνεις το σωστό. Και κατά την διάρκεια της κρίσης στην ευρωζώνη, απέκτησα και πολλούς αντιπάλους. Αλλά πιστεύω ότι αν δει κανείς την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, η Ισπανία είναι καλύτερα και ακόμη και στην Ελλάδα τα πράγματα βελτιώνονται», επέμεινε.