Skip to main content

Μέσα σε 4 μήνες λήστεψε τέσσερις τράπεζες στη Θεσσαλονίκη

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 34χρονος (σήμερα) ημεδαπός. Η λεία του από τις ληστείες στις τέσσερις τράπεζες ανέρχεται στις 60.000 ευρώ περίπου

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποίησαν τα στοιχεία ατόμου που ενέχεται σε περιπτώσεις ληστειών τραπεζικών υποκαταστημάτων.

Πρόκειται για 34χρονο (σήμερα) ημεδαπό, ο οποίος από Φεβρουάριο του 2008 έως Ιούνιο του 2008, προέβη σε τέσσερις ένοπλες ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα της Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας εξιχνίασαν τις ληστείες, στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας εκκρεμών υποθέσεων ληστειών και κατόπιν αξιοποίησης νέων στοιχείων και πειστηρίων που αναλύθηκαν επιστημονικά στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ειδικότερα, ο 34χρονος ενεργώντας είτε μόνος του είτε με συνεργούς του, προέβη στις τέσσερις ένοπλες ληστείες, χρησιμοποιώντας για την προσέγγιση και τη διαφυγή κλεμμένες μοτοσικλέτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των συνεργών του συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος Σύλληψης τον Οκτώβριο του 2008. Το συνολικό αφαιρεθέν χρηματικό ποσό ανέρχεται στις 59.507,39 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.