Skip to main content

Μέσα σε ένα 24ωρο ξέσπασαν 48 δασικές πυρκαγιές στη χώρα

Έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς

Συνολικά 48 δασικές πυρκαγιές, σε όλη την Ελλάδα, εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.

Οσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές η κατάσταση έχει ως εξής:

Στην περιοχή Περιβόλια Ηλείας, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τέθηκε πλέον υπό μερικό έλεγχο, ενώ στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Σε ύφεση βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές σήμερα η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο χωριό Αναφωνήτρια στη Ζάκυνθο.

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλο το βράδυ 16 πυροσβεστικά οχήματα, 26 άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, 9 άτομα πεζοπόρου τμήματος και δύο υδροφόρες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Η πυρκαγιά έχει κάψει 50 στρέμματα πευκοδάσους, ενώ, σύμφωνα τον αρχιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, περιφερειακό διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, δεν κινδύνεψε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην περιοχή ούτε κάποια άλλη κατοικημένη περιοχή.

Καλά στην υγεία του είναι ο πυροσβέστης που μεταφέρθηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, με αναπνευστικά προβλήματα.

Σήμερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Ηρακλείου, Λασιθίου, Δωδεκανήσου, καθώς και για τη Λέσβο, τη Χίο, την Ικαρία και τη Σάμο.

Για ακόμη μια φορά, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς. Παράλληλα, υπενθυμίζει στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς πρέπει να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής στον αριθμό κλήσης 199 και να απομακρύνονται έγκαιρα, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της, φωτιάς για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Υπηρεσίας.