Skip to main content

Μετ' εμποδίων η αποκομιδή της ανακύκλωσης στην Άνω Πόλη

Το μικρό απορριμματοφόρο για τα στενά της Άνω Πόλης είναι στο συνεργείο και δεν υπάρχει κατάλληλο όχημα για την αποκομιδή, αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Με εμπόδια πραγματοποιείται εδώ και μερικές ημέρες η αποκομιδή των απορριμάτων από τους κάδους ανακύκλωσης στην Άνω Πόλη, αφού δεν υπάρχει κατάλληλο όχημα του δήμου Θεσσαλονίκης διαθέσιμο.

Το ζήτημα έγινε γνωστό μετά από ανάρτηση του αρχιτέκτονα Πρόδρομου Νικηφορίδη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία ανέφερε πως εδώ και λίγες ημέρες δεν γίνεται αποκομιδή και οι κάδοι έχουν «πλημμυρίσει». Σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Νικηφορίδη, η συλλογή των απορριμάτων έγινε με τη χρήση ενός φορτηγού για βαρέα αντικείμενα, ενώ ο υπάλληλος άδειαζε τον κάδο με τα χέρια του στην καρότσα του φορτηγού.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο κ. Νικηφορίδης έκανε λόγο για «τριτοκοσμική εικόνα», με τους εργαζόμενους να ταλαιπωρούνται υπό αντίξοες συνθήκες για ένα ζήτημα που αφορά την υγιεινή και την καθαριότητα.

Το πρόβλημα της αποκομιδής ανακύκλωσης για την περιοχή της Άνω Πόλης επιβεβαίωσε στη Voria.gr και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η καθαριότητα. Ωστόσο, ο ίδιος επιφυλάχθηκε να διευκρινίσει τον λόγο για τον οποίο δεν γίνεται η αποκομιδή με το κατάλληλο όχημα.

Πάντως, ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος, ανέφερε στη Voria.gr πως για την αποκομιδή της ανακύκλωσης στην Άνω Πόλη χρησιμοποιείται ένα μικρό απορριμματοφόρο, κατάλληλο για τους στενούς ανισόπεδους δρόμους. Το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο είναι χαλασμένο και βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στο μηχανουργείο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κατάλληλο όχημα. «Για την προσωρινή αντιμετώπιση του ζητήματος επιστρετεύονται άλλα οχήματα, όπως μεγάλα απορριμματοφόρα, τα οποία δεν μπορούν να μπουν στα στενά και αναγκάζονται οι υπάλληλοι να τραβούν τους κάδους στον δρόμο», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.