Skip to main content

Μεταλλωρύχοι Χαλκιδικής: Δεν σταματάμε τον αγώνα μας

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας χαρακτηρίζουν δικαίωσή τους τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Για δικαίωσή τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας κάνουν λόγο τα τρία σωματεία εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, τονίζοντας πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να ανακαλέσει την απόφασή του.

«Η επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εκθέτει για ακόμα μια φορά τον Υπουργό και την κυβέρνηση που με μια αστεία και αβάσιμη απόφαση, μας πέταξαν στον δρόμο χωρίς ίχνος ντροπής», επισημαίνουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για ακόμα μια φορά η ανώτατη αρχή του κράτους, το Συμβούλιο της Επικρατείας μας δικαιώνει.

Δικαιώνει τις φωνές μας και τους αγώνες μας απέναντι σε ένα προεκλογικό πυροτέχνημα και στα καπρίτσια μιας υποψήφιας βουλευτίνας.

Η επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εκθέτει για ακόμα μια φορά τον Υπουργό και την κυβέρνηση που με μια αστεία και αβάσιμη απόφαση, μας πέταξαν στον δρόμο χωρίς ίχνος ντροπής.

Απαιτούμε

- Το Υπουργείο Περιβάλλοντος να πάρει άμεσα πίσω την απόφαση του για ανάκληση των εγκρίσεων των τεχνικών μελετών η οποία μας οδήγησε στην ανεργία και να γυρίσουμε στις δουλειές μας αλλιώς κύριοι του υπουργείου θα μας βρίσκετε μονίμως μπροστά σας. Δεν σταματάμε τον αγώνα μας αν ο Υπουργός δεν ανακαλέσει.

- Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ να προβεί άμεσα κατόπιν της ανάκλησης της απόφασης του Υπουργού στην άρση της διαθεσιμότητας όλων μας και να διασφαλίσει την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας που εργάζονται σε συνεργαζόμενους εργολάβους.

- Μια συγγνώμη προς τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία για την ταλαιπωρία και την ψυχική οδύνη που μας δημιουργήσατε και για την δυσφήμιση που υφιστάμεθα τόσους μήνες με χαρακτηρισμούς περί δήθεν πληρωμένων αγωνιστών και ασπίδας της εταιρείας.

- Μία συγγνώμη προς όλους αυτούς των οποίων η αξιοπρέπεια και η επιστημονική εγκυρότητα θίχτηκαν τόσο άδικα.   

Δεν τελειώνουμε όμως εδώ «Κύριοι»

Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στα παιχνίδια στις πλάτες μας για να αποκτά ο καθένας υπόσταση. Έχετε ξεπεράσει τα όρια της ανοχής μας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!

Έχετε υποχρέωση να ξεκινήσετε από αύριο κιόλας, να ξαναχτίζετε τις σχέσεις εμπιστοσύνης μέσω ενός κοινωνικού συμβολαίου με προτεραιότητα τον άνθρωπο, τον εργάτη και όχι τα καιροσκοπικά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα κάποιων.

Η απόφαση αυτή δεν δικαιώνει καμία εταιρεία. Δικαιώνει την τοπική κοινωνία η οποία πιστεύει και αγωνίζεται για την ανάπτυξη της περιοχής, σύμφωνα με μια επένδυση που μπορεί να δώσει άμεσα δουλειά σε 2.000 ανθρώπους και 5.000 έμμεσα, με τις ελάχιστες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και το οποίο το ενέκρινε η πολιτεία από το 2011.