Skip to main content

Μετάθεση του β' γύρου εκλογών λόγω της τραγωδίας ζήτησε ο Ανδρουλάκης

Απευθύνω κάλεσμα για μαζική συμμετοχή, είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με παγιωμένες νοοτροπίες, δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα.

Ανείπωτη τραγωδία χαρακτήρισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα Νίκος Ανδρουλάκης την καταστροφή στη Δυτική Αττική εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων. Ο κ. Ανδρουλάκης απέδωσε την καταστροφή στις «διαχρονικές ανεπάρκειες και αδυναμίες του κράτους. Το πολιτικό σύστημα είναι επηρεασμένο από τις πελατειακές σχέσεις», όπως είπε.

Σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης με τη Φώφη Γεννηματά ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι πρότεινε λόγω της τραγωδίας στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο να μετατεθούν για μια εβδομάδα οι εκλογές όμως, η πρόταση δεν έγινε δεκτή. Μετά από αυτό, πρόσθεσε πρότεινε το ντιμπέιτ να γίνει σήμερα Σάββατο το βράδυ αλλά ούτε αυτό έκανε δεκτό η κ. Γεννηματά ενώ σημείωσε ότι το θέμα ξεκαθάρισε με τις δηλώσεις του κ. Νίκου Αλιβιζάτου.

Ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα και τη συμμετοχή της περασμένης Κυριακής ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για ελπιδοφόρο μήνυμα. «Υπάρχει η παράταξη. Δεν έχει καταλυθεί η παράταξη. Απευθύνω κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με παγιωμένες νοοτροπίες», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι την υπόθεση της μεγάλης Κεντροαριστεράς την υπηρετεί ο ίδιος και τα νεώτερα στελέχη από το 2014.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Ανδρουλάκης θεώρησε ότι η ενότητα είναι δεδομένη και πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα παραμείνει «όχι για να γίνει μοίρασμα εξουσίας αλλά ιδεών και πολιτικής», όπως είπε. «Όποιος φύγει θα είναι αμετανόητος. Δεν πρέπει να συνεχιστούν οι προσωπικές στρατηγικές. Πιστεύω ότι ίδιο πιστεύουν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι» τόνισε. Δήλωσε αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα η παράταξη κι έθεσε στόχο του να οδηγήσει «τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που ανήκει», όπως σημείωσε.