Skip to main content

Μεταξύ σφύρας και άκμονος πέρασε από τη Βέροια ο Άρης (video)

Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές αλλά με γκολ του Πασά στο φινάλε κατάφεραν να φύγουν νικητές από την Ημαθία

Τη νίκη με 0-1 κατέκτησε ο Άρης εναντίον της Βέροιας στην Ημαθία για την 14η αγωνιστική της Football League.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι «κιτρινόμαυροι» παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας φτάνοντας τους 36 βαθμούς με τη δεύτερη Παναχαϊκή (έμεινε σε λευκή ισοπαλία στη Σπάρτη) να ακολουθεί έχοντας 33 βαθμούς.

Το τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης (κορυφαία φάση των Θεσσαλονικέων μέχρι εκείνο το διάστημα το πλασέ του Παυλίδη στο 14΄που κατέληξε στο δοκάρι) έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις καθώς στο 72΄ο διαιτητής Κιοτζένης απέβαλε τον Καντιμοίρη που βγήκε εκτός περιοχής για να επέμβει σε προσπάθεια του Μπαστιάνου.

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες αλλά ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα πιέζοντας για το γκολ που θα τους δώσει τη νίκη αλλά τόσο στο 81΄η προβολή του Δεληζήση όσο και στο 85΄η προσπάθεια του Διαμαντόπουλου δεν κατάφεραν να νικήσουν τον ηρωικό Γιαγκόζη.

Στο 86΄ο νεαρός τερματοφύλακας της Βέροιας έσωσε με τα πόδια το πλασέ του Ντούνη ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κιοτζένης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι όταν ανατράπηκε καθαρά εντός περιοχής ο μεσοεπιθετικός των «κιτρινόμαυρων».

Δύο λεπτά αργότερα, ο διαιτητής της αναμέτρησης όμως έδειξε το σημείο του πέναλτι όταν ο Κάσσος γύρισε τη μπάλα αλλά αυτή βρήκε σε χέρι αμυντικού των γηπεδούχων και στο 90΄ο Διαμαντόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση με τον Γιαγκόζη να αποκρούει αλλά ο Πασάς στη συνέχεια υποδέχθηκε τη μπάλα και πλάσαρε ανενόχλητος κάνοντας το 0-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους φιλάθλους του Άρη στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας.

Οι συνθέσεις:

Βέροια (Τερζής): Γιαγκιόζης, Λαζόπουλος, Καψάλης, Κοζάκης, Δαμιανάκης, Γιαμόα, Δόρης, Μπαστιάνος, Ρούνεϊ, Μεξής (63΄Ζυγκερίδης).

Άρης (Σπανός): Καντιμοίρης, Σόουζα, Δεληζήσης, Μουμίν, Ιντζόγλου, Μπαργκάν (60΄Ντούνης), Παυλίδης (69΄Πασάς), Διαμαντόπουλος, Κάσσος, Τζανακάκης, Μπούρμπος (74΄Αναγνωστόπουλος).