Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
x

ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Επίθεση κυβερνητικών κύκλων στην Ιερά Σύνοδο μετά την ανακοίνωσή της - Αιχμές για συμπόρευση της ηγεσίας της Εκκλησίας με τη Χρυσή Αυγή

Σφοδρή επίθεση στην Εκκλησία εξαπολύουν κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, στην οποία εξέφραζε την αντίθεσή της στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της πΓΔΜ.

Κάνουν λόγο για ανοιχτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας, ενώ αφήνουν αιχμές για συμπόρευση της ηγεσίας της Εκκλησίας με τη Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα έθεταν πέντε θέματα:

- άραγε η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;

- εξέφραζαν απορία αν η ηγεσία της Εκκλησίας «αποφάσισε να κάνει ανοικτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας», και πρόσθεταν ότι καθώς ήδη με την κριτική της έχει ξεπεράσει τα όρια των «αρμοδιοτήτων» της, «μήπως να μας πει κιόλας η Εκκλησία και ποιο όνομα θέλει, για να το διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με τα Σκόπια;».

- η ηγεσία της Εκκλησίας δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει την κυβέρνηση και να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

- η ηγεσία της Εκκλησίας, όπως δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θέλει να εμπλέκεται το κράτος στις «ιερές υποθέσεις» της, θα πρέπει να γνωρίζει, εξίσου ξεκάθαρα, ότι επιβάλλεται να μην εμπλέκεται και η ίδια στις κρατικές και διπλωματικές υποθέσεις. Ειδικά σε τέτοια σοβαρά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής

- η ηγεσία της Εκκλησίας, η οποία δηλώνει ότι «κόπτεται» για τα εθνικά θέματα, επιβάλλεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να εστιάζει στο εθνικό συμφέρον και όχι στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων ιεραρχών, και πολύ πιθανώς, των προσωπικών πολιτικών «συγγενειών» τους, με πρόσχημα δήθεν τις ανησυχίες του «ποιμνίου» τους για το ονοματολογικό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ