Skip to main content

Μέτρα 150 εκατ ζητούν οι δανειστές για τις απώλειες του ΦΠΑ στα νησιά

Το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά θα κοστίσει 100-150 εκατ ευρώ στα δημόσια ταμεία και οι δανειστές ζητούν μέτρα για να καλυφθεί η απώλεια.

Νέο μέτωπο άνοιξε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών με το κουαρτέτο να ζητάει νέα μέτρα ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ για να αντισταθμιστεί η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά του Β.Α. Αιγαίου.

Έτσι, μετά τι θέμα που τέθηκε για το έκτακτο επίδομα που αποφάσισε μονομερώς να δώσει η κυβέρνηση στους συνταξιούχους, άρχισε νέα κόντρα με τους δανειστές.

Σύμφωνα με το newmoney, όπως δείχνουν οι εκτιμήσεις των δανειστών  η ελληνική κυβέρνηση εμφάνισε ξανά έλλειμμα αξιοπιστίας, επειδή ενήργησε μονομερώς και χωρίς να επιδιώξει προηγουμένως να έχει συνεννόηση στο θέμα των εξαγγελιών Τσίπρα.

Οι δανειστές λοιπόν υπολογίζουν πως από το πάγωμα του ΦΠΑ, στα νησιά που πλήγηκαν από την έλευση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, θα υπάρξουν απώλειες για τα δημόσια ταμεία που το 2017 θα κυμανθούν από 100 εως και 150 εκατ.ευρώ οπότε ζητούν από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει ισοδύναμα έσοδα.