Skip to main content

Μέχρι την Τετάρτη οι διαβουλεύσεις

Αύριο ή το αργότερο ως την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν οι διαβουλεύσεις των ελληνικών αρχών με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Όλι Ρεν.
Αύριο ή το αργότερο ως την Τετάρτη, θα γίνει έναρξη των προγραμματισμένων, για σήμερα, διαβουλεύσεων των ελληνικών αρχών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λόγω των ακυρώσεων στις αεροπορικές πτήσεις εξαιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Όλι Ρεν.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ακόμη και να συνεχιστεί ηκατάσταση με τις ακυρώσεις αεροπορικών πτήσεων, ο κ. Αλταφάζ είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα νααρχίσουν οι συζητήσεις με τη βοήθεια τηλεδιάσκεψης, καθώς «δεν μπορούμενα επιτρέψουμε να καθυστερήσει για πολύ η έναρξη των συζητήσεων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Αμαντέο Αλταφάζ είπε ότι από κοινοτικής πλευράς είναι όλα έτοιμα για την έναρξη των συζητήσεων και σημείωσε πως σε ό,τι αφορά στη σύνθεση της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -η οποία, όπως είπε, είναι κατά βάση σε τεχνικό επίπεδο- επικεφαλής είναι ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της γενικής διεύθυνσης Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Σέρβας Ντε Ροούζε.

Τέλος, ερωτηθείς, εξάλλου, για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι συζητήσεις στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ότι η βασική τους μορφή θα είναι μεταξύ εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών και εμπειρογνωμόνων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά «θα υπάρξουν και διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των τριών διεθνών οργανισμών».