Skip to main content

Τι κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας από το ταξίδι του στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria, ο πρωθυπουργός εξασφάλισε από τον Μπαράκ Ομπάμα μία υπόσχεση πρόσκλησης για επίσημη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον.

Τελικά ήταν επιτυχημένο ή όχι το ταξίδι του κ. Αλέξη Τσίπα στις ΗΠΑ; Αν κρίνει κανείς με βάση τις δύο ολιγόλεπτες συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικάνο πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, θα μπορούσε να πει πως όχι, αφού δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να προλάβει να αναπτύξει τις βασικές θέσεις της ελληνικής πλευράς, ως προς το χρέος, που ήταν και ο βασικός στόχος της ελληνικής αποστολής σε αυτό το ταξίδι. Με μοναδική εξαίρεση την παραινετικού χαρακτήρα αποστροφή του κ. Ομπάμα ("καλή δουλειά Αλέξη"), οι αμερικανικές βοήθειες τελείωσαν κάπου εκεί.

Ωστόσο, όπως πληροφορείται η Voria.gr αρμοδίως φαίνεται ότι εξασφαλίστηκε μια υπόσχεση πρόσκλησης για επίσημη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Ουάσινγκτον, κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον. Βεβαίως, για να πούμε όλη την αλήθεια, ο κ. Τσίπρας είχε και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να αναπτύξει τις ελληνικές θέσεις στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Ιδρύματος Κλίντον. Αν ήταν λίγο καλύτερα προετοιμασμένος θα μπορούσε να πετύχει πολύ μεγαλύτερες υπεραξίες.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, δηλώνουν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι και τελικώς αυτό έχει περισσότερο σημασία, γιατί προφανώς εκείνοι κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους. Μένει βεβαίως αυτό να αποδειχθεί στην πράξη στο όχι και τόσο απώτερο μέλλον, γιατί σ' αυτή την περίπτωση δεν θα έχει και τόση σημασία.