Skip to main content

Μία προδοσία στη Θράκη και η παραχώρηση γης στους πρόσφυγες

Η μόδα με τις γυναίκες σαν σπιρτόξυλα, οι σχέσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Τουρκίας, οι πανηγυρισμοί παικτών του ΑΠΟΕΛ και τα περαστικά για Πολάκη.

Ο Χακάν Τσαβούσογλου, αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης [σ.σ. συνωνυμία με τον ΥΠΕΞ], δήλωσε: «Όπως κάποιος πολίτης μας εδώ [σ.σ. στην Τουρκία] μπορεί πληρώνοντας 53 λίρες τον μήνα να επωφελείται από την ασφάλεια υγείας, έτσι και οι ομογενείς μας που κατοικούν σε Βουλγαρία και Δυτική Θράκη, ακόμη και εάν συνεχίζουν να ζουν εκεί, με αυτό το ασφάλιστρο, τους εγγυόμαστε την ένταξή τους στην ασφάλεια υγείας της Τουρκίας».

Να τους εντάξουν και στο σύστημα Δικαιοσύνης της Τουρκίας, δεν θα ήταν άσχημα. Πάντως, δίπλα στον Τσαβούσογλου εμφανίζεται ο πρόεδρος του DEB, του κόμματος του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, με την σημαία της «Ανεξάρτητης Θράκης». Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα αποτελούσε προδοσία, όχι όμως στην "προοδευτική" Ελλάδα.

Για όσους δεν κατάλαβαν την απέχθεια της Αριστεράς στην Δημοκρατία. Η Αυλωνίτου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε για τα κομμουνιστικά καθεστώτα, πως «Αν ήσουν με το καθεστώς δεν σε πείραζαν». Άρα, να είμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μη μας πειράξουν. [Το αντίθετο μάλιστα, θα βραβευθούμε με αργομισθίες].

Να με συγχωρούν οι κυρίες, αλλά δεν κατάλαβα ποτέ το μήνυμα αυτής της μόδας, όπου οι γυναίκες εμφανίζονται σαν σπιρτόξυλα.. Κόκαλα επενδυμένα με δέρμα, πώς μπορεί να είναι ελκυστικά; Λίγο... κρεατάκι δεν χρειάζεται ανάμεσα; [Μη αρχίζουν και ορμούν και τα αδέσποτα μυρίζοντας τροφή].

Ο Μπαιράμ Ρετζέπι, ο πρώτος πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, πέθανε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης όπου νοσηλευόταν. Ο Ρετζέπι, είχε πάθει εγκεφαλικό στο Κοσσυφοπέδιο και είχε μεταφερθεί για νοσηλεία στην Κωνσταντινούπολη. Με αυτό το περιστατικό καταδεικνύονται οι στενές σχέσεις αυτού του ψευδοκράτους με την Τουρκία.

Έπαθε εγκεφαλικό στο Κοσσυφοπέδιο και πήγε για νοσηλεία στην Κωνσταντινούπολη. Όπως κάποτε οι εδώ κομμουνιστές πήγαιναν για θεραπεία μόνον στην Μόσχα. Το κακό γι’ αυτούς είναι ότι τώρα η Βόρεια Κορέα είναι μακριά.

Διάβασα εχθές το ρεπορτάζ του Αλέξη Ανδρεάδη, στη voria.gr, για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταστήσει αγρότες κάποιους πρόσφυγες. Τα ζητήματα που προκύπτουν και οι διαδικασίες που απαιτούνται, διευκολύνουν περισσότερο τους πρόσφυγες να γίνουν αστροναύτες, παρά γεωργοί. Αυτά δεν τα σκέφθηκαν οι σοφοί σοβιετικοί πριν τα ανακοινώσουν. [Γιατί δεν τους κάνουν συμβούλους στρατηγικής; Σ’ αυτήν θέση δεν χρειάζονται ειδικά προσόντα]

Μετά την πρόκριση στους ομίλους, οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ ξεσάλωσαν στα αποδυτήρια ξεδιπλώνοντας και την γαλανόλευκη! Θυμίζω, ότι ΑΠΟΕΛ σημαίνει "Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας". Τα δε χρώματα της ομάδας είναι το Μπλε και το Κίτρινο. Το μπλε χρώμα συμβολίζει την ελληνική σημαία, ενώ το κίτρινο τη βυζαντινή σημαία της ελληνορθοδοξίας με το δικέφαλο αετό.

Όταν βρέθηκε στο Νοσοκομείο ο Θάνος Πλεύρης, ένας ΣΥΡΙΖΑίος Θεσσαλονικιός μπαρίστας της περιοχής Αγίας Σοφίας, του "ευχήθηκε"… Ψόφος. Εγώ, Παύλε Πολάκη, που δεν είμαι ούτε ΣΥΡΙΖΑίος, ούτε "προοδευτικός" [Θεός φυλάξοι…] γι’ αυτό και διδάχθηκα ανθρωπισμό και όχι μίσος, σου εύχομαι ολόψυχα περαστικά. Κι όταν βγεις από το Νοσοκομείο, επανερχόμαστε στα παλιά…

Τέλος, λέει, οι πρόωρες συντάξεις πριν από τα ’62. Δηλαδή, προβλέπεται να πάρουμε σύνταξη πριν από τα ’72; Καλό θα ήτανε, αλλά δεν το βλέπω. Πάλι κάποιος Κατρούγκαλος θα φτιάξει σχετικό νόμο.