Skip to main content

Μια συνάντηση «επωνύμων», προσεχώς, στην πρωτεύουσα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα workshop πρόκειται να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή γνωστών ξένων επιχειρηματικών ονομάτων

Τελικώς, «του πάει» το Παρίσι του κ. Αλέξη Τσίπρα. Απόδειξη; Όπως μαθαίνουμε τώρα, στη συνάντηση που είχε με επικεφαλής μεγάλων γαλλικών εταιριών, την Πέμπτη που μας πέρασε, εξασφάλισε μια δέσμευση ενός εξ αυτών (ενδεχομένως του σημαντικότερου) ότι θα του οργανώσει και μια συνάντηση με φίλους του, κυρίως αμερικανούς, αλλά και ευρωπαίους, CEOs πολυεθνικών. Και πάλι στο Παρίσι και μάλιστα πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Τουλάχιστον, αυτή είναι η δέσμευση που ανέλαβε ο συνομιλητής του έναντι του Ελληνα πρωθυπουργού.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία του και θα έρθει να προστεθεί σε άλλες ανάλογες κινήσεις που ετοιμάζονται για το αμέσως προσεχές διάστημα. Για παράδειγμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα workshop πρόκειται να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή και πάλι γνωστών ξένων επιχειρηματικών ονομάτων. Βεβαίως, δεν έχει διασταυρωθεί ακόμα η είδηση και πολύ περισσότερο το αν έχει πόση ανταπόκριση, από πλευράς επιβεβαίωσης συμμετοχών.

Όλα τα παραπάνω γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από την «άλλη πλευρά». Τουλάχιστον στο βαθμό που αναμένονταν. Κι αυτό γιατί το κλίμα καχυπoψίας, σχετικά με τον τρόπο που υποδέχεται η ελληνική πλευρά τα ξένα κεφάλαια, παραμένει.