Skip to main content

Μία ξεχωριστή παράσταση... κατέβηκε στον σταθμό Παπάφη του μετρό (vid)

Άτομα με προβλήματα όρασης, του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, έπαιξαν τη «Μαύρη Κωμωδία» του Πήτερ Σάφερ.

Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση ανέβηκε ή μάλλον... «κατέβηκε» σήμερα μέσα στο εργοτάξιο του σταθμού Παπάφη του μετρό Θεσσαλονίκης. Ξεχωριστή, αφού οι ηθοποιοί ήταν άτομα με προβλήματα όρασης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

Οι καλλιτέχνες έπαιξαν τη «Μαύρη Κωμωδία» του Πήτερ Σάφερ, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Άννης Τσολακίδου και της Γιολάντας Μπαλαούρα. Η δράση αποτέλεσε μια συνεργασία της Αττικό Μετρό με το ΚΕΑΤ, το ΚΘΒΕ, την Α.Μ.Κ.Ε «Πρωτοπορία» και το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού τριημέρου, με παραστάσεις, μουσικά δρώμενα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης που φιλοξενούν τα εργοτάξια των σταθμών «Παπάφη», «25ης Μαρτίου» και «Αμαξοστάσιο» του μετρό Θεσσαλονίκης, από σήμερα, Παρασκευή έως και την Κυριακή, 17 Ιουνίου.

Ο σταθμός «Παπάφη», σήμερα φιλοξενεί και την έκθεση φωτογραφίας «ΜΕΤΡΟντας την ιστορία», στην οποία απεικονίζονται τα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως στο πλαίσιο των εργασιών για τη δημιουργία των σταθμών του μετρό. Χρυσά στεφάνια, δοχεία, κοσμήματα και λυχνάρια φωτογραφήθηκαν και οι Θεσσαλονικείς μπορούν από σήμερα να τα θαυμάσουν στους τοίχους του εργοταξίου.